BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Alkollü araç kullanan yandı!

Karayolları trafik yönetmeliği değişti. Artık para cezası ile yırtmak yok. Hele alkol aldıysanız. İşte yeni ceza tarifesi;

Abone ol Yürürlüğe giren yeni karayolları trafik yönetmeliğiyle alkollü araç kullananlara verilen cezalar ikiye katlandı.

Buna göre, alkollü sürücülerin ehliyetleri birinci defada 6 ay, ikinci defa da 2 yıl süreyle ellerinden alınacak. Daha önce bu süreler 3 ay ve bir yıl olarak öngörülüyordu.

İkinci defa geri alma süresi sonunda sürücü, sürücü davranışı geliştirme eğitimine tabi tutulacak ve başarılı olması halinde belgesi iade edilecek. Üçüncü defa tekrar halinde bu sürücüler 6 aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılacak. Önceki düzenlemede ceza süresi 1 aydan 2 aya kadar hafif hapis cezası öngörülüyordu.

Diğer düzenlemeler şöyle;

-Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerine park etmek yasaklandı.
-Muayene süresi geçirilen araçlar trafikten geçici olarak men edilecek.
-En yakın muayene istasyonunda aracın muayenesinin yapılması için izin belgesi düzenlenecek ve en fazla 7 iş günü geçici trafiğe çıkış izni verilecek. Bu süre içerisinde muayene yaptırılmayan araç hakkında para cezası uygulanacak ve trafikten men edilecek.

-Trafik cezaları kredi kartı ile ödenebilecek.
-Trafik cezasının, derhal ödenmediği takdirde, tutanağın tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekecek. Bir ay içinde ödenmeyen cezalar için her ay yüzde 5 faiz uygulanacak. Bu suretle bulunacak tutar cezanın iki katını geçemeyecek. //