BIST 10.089
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.430,88
HABER /  GÜNCEL

Ümraniyede şiirler yarıştı

Ümraniye Belediyesi’nin ‘Liselerarası Kompozisyon, Resim, Şiir ve Afiş Yarışması’nın ödülleri, verildi.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Liselerarası Kompozisyon, Resim, Şiir ve Afiş Yarışması’nın ödülleri, düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Törende okuduğu şiirlerle konuklara duygulu saatler yaşatan Bedirhan Gökçe ise büyük ilgi gördü.

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ‘Liselerarası Kompozisyon, Resim, Şiir ve Afiş Yarışması’nın ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, şair Bedirhan Gökçe, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, okul müdürleri, çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak eğitim ve kültüre verdikleri önemden söz etti. Göreve geldikleri günden bugüne ilçedeki eğitim ve kültür faaliyetlerine büyük katkılarda bulunduklarını belirten Başkan Hasan Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ümraniye Belediyesi olarak ilçemizde gerçekleştirdiğimiz kültür sanat faaliyetleri, yalnızca Ümraniye ve İstanbul’la sınırlı kalmamış, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımlarla uluslar arası bir boyut kazanmıştır. Amacımız klasik belediye hizmetlerinde olduğu gibi eğitim ve kültür sanatı da içine alan sosyal belediyecilik hizmetlerinde de modern kent standartlarını yakalamaktır. Bu doğrultuda önemli kültür sanat hizmetlerine imza attık. Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz ‘Kent Bilinci ve Kentli Olmak’ temalı yarışmamızda her dalda aday olan yarışmacı kardeşlerimiz konuyla ilgili düşüncelerini resim, kompozisyon, şiir ve afişlerine yansıttılar. Birbirinden ilginç eserleriyle yarışma jürisinden yüksek notlar aldılar. Biz de onlara çam sakızı çoban armağanı ödüller veriyoruz.”

Konuşmasının ardından dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Can, ödül sahiplerini ayrı ayrı kutladı. Yarışma sonucunda, kendi dallarında birinciliğe değer bulunan eserlere bin YTL, ikinciye 750 ve üçüncülere de 500’er YTL para ödülü verildi. Ayrıca mansiyon ödülüne layık görülen yarışmacılara da 250’şer YTL ödül verildi. Böylece dereceye giren öğrencilere toplam 8 bin 750 YTL para ödülü verilmiş oldu.

BEDİRHAN GÖKÇE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

Ödül törenine katılan ünlü şair Bedirhan Gökçe, şarkı ve türküler eşliğinde okuduğu şiirlerle konuklara duygulu saatler yaşattı. Sık sık konuklarla diyaloglar kuran Gökçe, yarışmaya katılan öğrencilerin eserlerini çok beğendiğini söyledi. Seslendirdiği şiirler ve okunan türkülerin hikâyelerini de setircileriyle paylaşan Gökçe, öğrencilere nasihat ve tavsiyelerde bulundu.

Program sonrasında, konuklar dereceye giren eserlerin gösterildiği sergiyi gezdiler.