BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.448,95
HABER /  GÜNCEL

Deniz Fenerine karşı kampanya

Son günlerde medyada Deniz Fener'i aleyhinde çıkan haberler üzerine dernek yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Son günlerde, özellikle bazı basın yayın organlarında, Derneğimiz ismi etrafında bir tartışma oluşturularak, halkımızın Deniz Feneri’ne olan sarsılmaz güven ve umut duyguları yıpratılmaya çalışılmaktadır. Almanya’da faaliyet gösteren Avrupa Deniz Feneri e.V. isimli kuruluşa yönelik Alman makamlarının yürüttüğü soruşturma bahane edilerek ve söz konusu kuruluşla isim benzerliğimizden yola çıkılarak, Deniz Feneri Derneğimiz haksız ithamlarla suçlanmakta, mesnetsiz ve bir kampanyanın hedefi kılınmak istenmektedir. Bu gelişmeler karşısında, şu hususları Türk Milleti’nin dikkatine sunmak isteriz:

Deniz Feneri Derneği, 1998 yılında insani yardım yapmak ve yoksullukla mücadele etmek için kurulmuştur. Israrla ve inatla yardım çalışmalarında sadece yoksulluk unsuruna ihtimam göstermekte, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun açlık, kıtlık, doğal afetlerin yaşandığı her coğrafyaya bağışçıları ile gönüllülerinden aldığı cesaret ve teşvikle koşmakta, dünyanın dört bir yanında, başta ulusüstü kuruluşlar olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü ile işbirliği yapmakta, ülkesini ve bayrağını en güzel şekilde temsil etmektedir.

Yoksullukla mücadelede birlikte çalıştığı kuruluşlarla olan ilişkilerinde, sadece insani yardım temelli bağlantılar kurarak her türlü tartışma yaratacak yaklaşımlardan uzak durmaktadır. Gözü yaşlı, gönlü kırık, yoksulluğun pençesinde inim inim inleyen milyonların derdini; insaf sahibi, cömert, sevgi dolu her kalbe ulaştırarak, toplumdaki yoksulluk yangınını bir nebze olsun söndürmek için gecesini gündüzüne katmaktadır. Çalışmalarıyla pek çok sivil toplum kuruluşuna örnek olan Deniz Feneri Derneği yurtdışındaki sivil toplum kuruluşlarından İçişleri Bakanlığı’nın izinleri çerçevesinde bağış kabul ettiği gibi kaynaklarının yetmediği projelerde bilgilerini paylaşmış ve Almanya’da kurulu bulunan Avrupa Deniz Feneri e.V.’den de aynı prosedürler çerçevesinde destek almıştır.

Deniz Feneri Derneği; ülkemizin içinden geçmekte olduğu siyasi süreç ve ısınan politik ortamda, günlük ideolojik kavgalarına ve siyasi amaçlarına alet etmek isteyenlerin kuru gürültü ve iftira kampanyaları ile yoksula uzanan eli yaralamaya çalışanların tehdit ve yıldırma çabalarına asla aldırmayacaktır. Deniz Feneri Derneği’nden her ay yardım alan onbinlerce gözü yaşlı, gönlü kırık insanımıza yardım ulaştırılmasının engellenmesi anlamına gelen bu asılsız iddiaları yayanları hem milletimiz affetmeyecek hem de bu davranışları tarihte “yoksulu sevmeyenler” olarak anılmalarına sebep olacaktır.

Yoksullukla mücadelemizde dokuz yıldır bizi destekleyen, azdan az, çoktan çok vererek merhametini emanet etmiş cömert bağışçılarımız, fedakâr gönüllülerimiz müsterih olun. Bu nehrin yoksula ulaşmayan tek damlası, heba edilen tek bir yudumu yoktur. Biz, gece gündüz demeden kör kuruşun hesabını yapıyor ve sizin başınızı öne eğdirmeyip, gönlünüze en ufak bir şüphe düşürmeyecek bilinçle çalışmalarımızı daha yüksek azim ve bilinçle sürdürüyoruz. Yeryüzünde son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ:

Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernektir.
Türkiye'nin ilk ve tek ISO 9001 kalite belgesine sahip yardım kuruluşudur. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’ne (ECOSOC) Özel Danışman Statüsü’nde üyedir. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile çalışmalar yapmaktadır. Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) ile işbirliği yapmaktadır. Uluslararası Kızıllhaç ve Kızılay Federasyonu Afet Müdahale Prensipleri’ni (Code of Conduct) imzalamıştır. Resmi makamların yapmakta olduğu sürekli denetimlere ilave olarak uluslararası bağımsız denetim kuruluşunca da denetlenmektedir. Deniz Feneri Derneği INPACT INTERNATIONAL TÜRKİYE tarafından denetlenmektedir.