BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Sözcü'den çok konuşulacak manşet

Sözcü gazetesi, Diyarbakır'da Barzani'yi sıcak bir şekilde ağırlayan Başbakan Erdoğan'a imalı bir göndermede bulundu.

Abone ol

Sözcü gazetesi, sır dolu uçak kazasıyla hayatını kaybeden Eşref Bitlis ile Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafını yan yana kullandı.

Hafta sonu Diyarbakır'da yaşananlara uzun süre konuşulacak. Erdoğan'ın mesajları, Barzani ile sıcak görüntüler, Tatlıses-Perver düeti, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ulusalcıların gazetesi Sözcü, manşetten Diyarbakır'daki karşılamaya öfke kustu.

Ölümü üzerindeki sır perdesi aralanamayan dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in Barzani ve Talabani ile Silopi'de buluştuğu fotoğrafı kullanan gazete, hemen yanında Erdoğan'ın Diyarbakır'da Barzani ile birlikte kırmızı halıda yürürken gösteren fotoğrafı kullandı. Fotoğrafların altında ise şu ifadeler yer aldı:

21 YIL ÖNCE SÜT DÖKMÜŞ GİBİYDİ

"Türkiye, teröre en büyük darbeyi 1990'ların başında vurdu. TSK, 1992 yılı ekim ayında Irak'ın kuzeyine yerleşen PKK'lı hainlere ilk sınır ötesi operasyonu başlattı. Oradaki peşmergelerin uyarılması gerekiyordu. O dönem Jandarma Komutam olan Eşref Bitlis, Barzani ve Talabani'yi Türkiye'ye çağırdı. Paşa, iki peşmerge lideriyle Şırnak Silopi'degizlice görüştü. "PKK'ya desteği kesin" talimatı verdi. Onlar da "başüstüne" deyip gitti...

21 YIL SONRA DEVLET BAŞKANI GİBİ

1990'larda Türkiye'den korkan, bir dediğini iki etmeyen, hatta dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Ozal'a "Kuzey Irak'ı vilayetiniz yapın efendim" diye yalvaran Barzani iki gündür Diyarbakır'da. Erdoğan'ın özel konuğu olarak geldi. Sınırdan 50 araçlık konvoyla geçti. Erdoğan, "Kürdistan lideri hoş geldin" diye karşıladı, ayağının altına kırmızı halı serdi. Her yere Kürdistan bayrakları asıldı. Cesaretlenen Barzani hükümete ayar verdi. Hey gidi günler hey..."

UÇUŞ YAPILAMAZ RAPORUNA RAĞMEN UÇURMUŞLARDI

Resmi açıklamaya göre buzlanma sonucu uçağın düştüğü belirtilse de bitlis'in ölümü hala sırrını koruyor. Orgeneral Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis'ti. Babasının ölümünü "Karanlık bir olay" olarak niteliyordu. Emekli orgeneral Eşref Bitlis'le ilgili bazı ayrıntıların ortaya çıkmasından sonra arayan ve olaydan 2 ay sonra kaza raporunu hazırlayan ekibin içinde bulunan bir emekli albay şok açıklamalarda bulunmuştu. 3 yıl önce bir gazetenin manşetine taşınan haberde "16 Şubat akşamı şiddetli bir soğuk ve buzlanma vardı, 17 Şubat günü de yoğun bir tipi... Etimesgut'ta sabah erken saatlerde kalktım, gerekli kontrolleri yaptım. Meteoroloji ile görüştüm. "Bugün uçuş yapılamaz" raporunu verdikten sonra dinlenmek için eve gittim. Fakat 4-5 saat sonra şok haber geldi, "Bitlis Paşa uçak kazasında ölmüş" diye... Dondum kaldım, inanamadım önce. İlk tepkim, "Allah belalarını versin, paşayı bile bile ölüme göndermişler" oldu." ifadeleri ye almıştı.

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın özel kalem müdürü Bağımsız Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Bitlis'le ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

50 MİLYON DOLARLIK RANT

"Eşref Paşa'nın yaptığı en önemli iş JİTEM'i dağıtmaktı. Rahatsızlığını Özal'la da paylaştı, "Bu yapılanmanın uyuşturucu, silah kaçakçılığı ve illegal işlerden kazancı 50 milyon dolar" dedi. Jİ- TEM'i dağıttı ama Cem Ersever ve Yeşil gibi isimler büyük kentlere geldiler."

sozcu.20131118113723.jpg