BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türk toplumu önemli çalışmalara imza atıyor

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Avrupa ve özellikle Almanya’da yaşayan Türk toplumunun önemli çalışmala...

Abone ol

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Avrupa ve özellikle Almanya’da yaşayan Türk toplumunun önemli çalışmalara imza attığını söyledi.
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gladbeck Şubesi’nin açılış programına Ak Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Ordu Tepealan Belediye Başkanı Selahattin Cin, Gladbeck Belediye Başkanı Ulrich Roland, UETD genel başkan yardımcıları, şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi konuşma yapan Eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, UETD’nin Avrupa ve özellikle Almanya’da yaşayan Türk toplumunun gerçek yönünü ve özelliklerini ortaya çıkartmak için önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Şahin, UETD’nin aynı zamanda Alman ve Türk toplumu arasında dostluk ve güven bağının artması yönünde son derece önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

“ÖRGÜTLÜ TOPLUMLAR SAHİP OLDUĞU DEĞERLERİ PAYLAŞIR”
Örgütlü toplumların sahip olduğu değeri dışarıyla da paylaştığını belirten Şahin, “Güzel düşüncelerin ve yeni vizyonların oluşması bakımından bu dernek büyük bir görev yerine getirecektir” dedi.
Şahin, UETD’nin genel merkezi ve şubelerinin insanların barışına ve kalkınmasına ve güvenliğine son derece önemli katkı sağlayacağının altını çizdi.
Şahin, insani ve medeni değerler adına katkıda bulunmak, yaşadığı ülkenin değerleriyle entegre olmak amacıyla yola çıkan UETD’nin kurulduğu günden bu yana son derece önemli çalışmaları gerçekleştirdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bir sosyal ve sivil toplum kuruluşu olarak Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)’nin Gladbeck’te şubesini açmaktayız. Avrupa’da ve özellikle Almanya’da yaşayan entelektüel Türklerin oluşturduğu bu dernek insani ve evrensel değerleri kendisine hedef edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmet vermektedir. Şubeleri aracılığıyla bu çalışmalarını daha da geniş bir alana yayma çabaları bugün Gladbeck’te yapılan açılışı bu şehre de yeni bir sosyal ve kültürel artı değer kazandıracaktır.”

“KARDEŞLİK KUCAKLAŞMASINDA BULUŞTUK”
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gladbeck Şubesi Başkanı Necati Duman, sadece bir şube açılışı değil, kardeşlik kucaklaşmasında buluştuklarını söyledi.
Avrupa’da yaşayan Türk toplumu olarak acı ve sıkıntı dolu yarım asrı geride bırakarak bu günlere geldiklerini belirten Duman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyüklerimizin 50 yıl önce geldiği bu topraklarda bugün yalnız değiliz. Sizlerde artık yalnız değilsiniz. Bir olmak için birlikte olmak için açılan kapılardan bir tanesini daha Gladbeck’te açıyor olmanın mutluluğunu birlikte yasiyoruz. 1961 yılında başlayan Avrupa hikâyemizde sıkıntılara sorunlara rağmen geleceğe umutla bakıyoruz ki bugün çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, kızlarımızla burada birlikteyiz.”

“YARIM ASIR ÖNCE BU TÜR GÜZEL DERNEKLER YOKTU”
Yarım asır önce bu topraklara gelen dedelerimizin, babalarımızın böylesine güzel hizmet veren hizmet şubeleri ve derneklerinin olmadığını belirten Duman, şöyle konuştu: “Onların yaşadığı sıkıntıları bir düşünün. Bugünlerde de elbette sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları çözmek için çalışan derneklerimiz var. Derneklerimizde gece gündüz demeden fedakârca çalışan yöneticilerimiz var.”
UETD Gladbeck Şubesi’nin UETD Genel Merkezi’nden ışığından aldığı güçle hizmet ve faaliyetlerini sürdüreceğini ifade eden Duman, sözlerine şöyle devam etti: “Çalışmamız, çabalarımız ve gayemiz insanımıza hizmet ederken en iyiyi en güzelini yapmak olacaktır. Sevgi ve hoşgörü toplumu olmak adına üzerimize düşeni yapacağız. Dünden, bugünden, yarınlarda daha çok çalışacağız birliğimizi daha çok koruyacağız. Gladbeck Şubesi olarak farkımızı ve farklılığımızı her zaman ortaya koyacağız. UETD Gladbeck Şubesi’nin öncelikle bölgemizde yaşayan tüm kardeşlerimize, Türk Alman toplumuna ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum."
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman da eğitimin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "İnsanın eğitimi doğduğu andan itibaren başlar ve ölünceye kadar devam eder. Okul öncesi ve okul sürecinde devam eden eğitim, mesleğe atıldıktan sonra da sürer gider. İşe başlamakla kişinin eğitimi tabii ki sona ermez, görevinin gerektirdiği, kendisinden hizmet beklenen konularda sürekli eğitim görmezse başarılı olması mümkün değildir. Kısacası kişinin sistematik eğitim sürecine dahil edilmesi gereklidir."
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Ak Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Gladbeck Belediye Başkanı Ulrich Roland ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Musa Duman birlikte kesti.
(İHA)