BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Milli takım Almanları sahadan sildi

Almanya’nın Gelsenkirchen şehrindeki Schalke Arena Stadı’nda Türkiye ile Almanya’nın eski milli futbolcuları arasında oynanan yardım amaçlı ...

Abone ol

Almanya’nın Gelsenkirchen şehrindeki Schalke Arena Stadı’nda Türkiye ile Almanya’nın eski milli futbolcuları arasında oynanan yardım amaçlı maçtan, Türkiye karması 7-2 galip ayrıldı.
Karşılaşmanın en ilginç anlarından biri Alman Milli Takımı ve Fenerbahçe’nin eski file bekçilerinden Toni Schumacher’in Rüştü Reçber’in yerine Türkiye karmasının kalesine geçmesi oldu. Maçın gelirleri Almanya ve Türkiye’deki birçok yardıma muhtaç kurumların yanı sıra bir bölümü tayfun felaketinden zarar gören Filipinler’e gönderilecek. Schalke Arena’da 20 bin civarındaki seyirciden Türk seyircilerin sayısının fazla olması dikkat çekerken, maç sonrası verilen kupayı Türk karması adına Rüştü Reçber kaldırdı.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan efsane Türk millilerin menajerliğini yapan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, futbolun kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Türk taraftarlar, bizi burada destekledi. Çocuklar için onların yararına bir organizasyon olduğu için herkes bir şeyler yapmak istedi. Özellikle Filipinler’de insanlar acil olarak desteğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Harika bir organizasyon. Türkiye’den gelen destek beni çok sevindirdi” dedi.

HAVUTÇU: “GELENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Eski milli futbolculardan Tayfur Havutçu, oynanan maçın amacının belli olduğunu hatırlatarak, “Toplanan yardımın bir bölümü Filipinler’deki çocuklara gidecek. Bir kısmını da Türkiye’deki lösemili çocuklara bağışlayacağız. Onun için buraya gelen bütün herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞTÜRK: “TÜRKİYE’Yİ SEÇMELERİ İYİ OLDU”
Eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk de maçın çok iyi organize edilmiş olduğuna vurgu yaparak, “Almanların zaten bu konuda iyi olduğunu biliyorduk. Tabi Türkiye’yi seçmeleri taraftar açısından da onlar açısından da iyi oldu. Bayağı bir yardım toplanabildi. Bu projenin bir parçası olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

KAYIHAN: “GALİP GELMEK ÇOK GÜZEL”
Türk Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü yapan Ümit Kayıhan ise organizasyonu gerçekleştiren ve katılan herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Tabi ki böyle bir takımla sahaya çıkmak, galip gelmek çok güzel. Futbol hayatımızda bu da varmış. Bunu Schalke Arena’da yaşadığım için mutluyum” ifadelerini kullandı.
(İHA)