BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kadın tırnakçılara kasiyer engeli

Küçükçekmece’de bir markette tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yapmak isteyen 5 şüphelinin eylemi, kasiyerin dikkati sonucu son anda önl...

Abone ol

Küçükçekmece’de bir markette tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yapmak isteyen 5 şüphelinin eylemi, kasiyerin dikkati sonucu son anda önlendi. Olay anı işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Olay, Cennet Mahallesi Turgut Reis Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir markete yaşandı. İddiaya göre, şüpheli 5 kişi dolandırıcılık amacıyla işyerine girdi. Burada tırnakçılık olarak tabir edilen yöntemle harekete geçen şüpheliler, işyeri sahibinin dikkati sonucu dolandırıcılık yapmaları son anda önlendi. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken görüntülerde, markete giren 5 kişiden biri aldığı 5 liralık ürün için kasaya 200 lira verdi. Kasa görevlisi müşteriye para üstü olarak 195 lira iade ederken müşteri kılığındaki şüpheli el çabukluğu ile para üstü olan 195 liranın 100 lirasını cüzdanının altına gizledi. Şüpheli para üstünün eksik olduğunu bahane ederek kasadan 100 lira daha vermesini istedi. Ancak bu sırada olup biteni fark eden kasiyer duruma el koydu. Dolandırıcılıkta başarılı olamayan şüpheliler işyerinde olay çıkarmaya çalıştı. Kasiyerlerle bir süre tartışan ve para üstü almadıklarını ileri süren dolandırıcılar başarılı olamayacaklarını anlayınca işyerini terk etti.
Market sahibi olan Metin Albay, “Kalabalık bir şekilde içeriye girdiler. Biz bu şahısların kötü niyetli olduğunu sezdik. Ortalığı karıştırdılar. Kasiyeri oyalarken 200 lira verip parayı çoğaltmaya çalıştılar. Bizim elemanımız bunu fark edince, birisi elemanımızı oyalarken diğeri ise bizim kasiyerimizi dolandırmaya çalıştı. Bu tip olaylarla biz çok karşılaşıyoruz. Biz bu olayda herhangi bir mağduriyet yaşamadık fakat bizler diğer esnaf arkadaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyoruz. Emniyetin bu konularla daha fazla ilgilenmesini istiyoruz” diye konuştu.
(İHA)