BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL

Soylu: Rüyamızda görecek halimiz yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, günübirlik evleri kullanan kişiler için "DEAŞ'lı mıdır, PKK'lı mıdır, DHKP-C'li midir, uyuşturucu satıcısı mıdır yoksa fuhuşa teşvik eden bir anlayışı mı söz konusudur? Bütün bunları rüyamızda görecek halimiz yok" dedi.

Abone ol

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valiliği tarafından Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde organize edilen "Avrupa Yakası 1. Grup Mahalle Muhtarları Toplantısı"nda uyuşturucuyla mücadele ve günübirlik evlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Uyuşturucu ile mücadele için "Terörist nasıl ülkemizin birliğine ve beraberliğine, huzuruna yönelik hamle ortaya koyuyorsa, uyuşturucu nesillerimize yönelik bir terörizm ortaya koyuyor" diyen Soylu, günübirlik evleri kullanan kişilerle ilgili de "DEAŞ'lı mıdır, PKK'lı mıdır, DHKP-C'li midir, uyuşturucu satıcısı mıdır yoksa fuhuşa teşvik eden bir anlayışı mı söz konusudur? Bütün bunları rüyamızda görecek halimiz yok" dedi.

Türkiye'nin büyüyen bir ülke olduğunu ve dün yaşanılanlardan çok daha avantajlı konumda olduğunu ancak birtakım sorumluluklarla karşı karşıya geldiğini aktaran Soylu, "Dünyada teknoloji gelişirken sadece hayrına gelişmiyor. Şeri ile beraber gelişiyor. Suç unsurları değişiyor. Terör unsurları değişiyor. İnsanlarımızın asayişini ve huzurunu engelleyecek, ortadan kaldırabilecek unsurlar değişiyor" diye konuştu.

Sınırların kalktığının ifade edildiği bir dönemde DEAŞ denilen bir terör örgütünün bütün dünyayı tehdit eder hale geldiğini vurgulayan Soylu, oluşan kaos ortamıyla bir düzensiz göç dalgasının yaşandığını kaydetti.

700 BİN GÖÇMEN HATAY'DAN SINIRI GEÇMEK İÇİN BEKLİYOR

Avrupa'nın yasadışı göç konusunda "Türkiye benim doğu sınırımın bekçisi olsun ve beni muhafaza etsin" dediğini hatırlatan Bakan Soylu, "2015 yılında 850 bin göçmen adalara geçti. Bu geçen sene 160-170 bin seviyelerindeydi. Bu yıl şu ana kadar 28 bin seviyesinde. Bu konuda Türkiye, dünyaya ve Avrupa'ya verdiği sözü tuttu. Ama bir şey daha ifade edeyim. Tehlikeli bir rakam daha var. 700 binin üzerinde sadece Hatay sınırımızdan Türkiye'ye girmek isteyen, bir kısmı girmeden engellenen, bir kısmı da girdikten sonra engellenen düzensiz göçmen var. Burada Suriyeliler, Iraklılar, burada o hattı kullanarak başka yerlere göçmeye çalışanlar var. Bu az bir rakam değil."

RÜYAMIZDA GÖRECEK HALİMİZ YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör meselesinde herkesin çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Terör meselesinde, bu günübirlik evlerle ilgili bir kural getirdik. Adam günübirlik eve geliyor. Kim olduğunu biliyoruz. Kimseye de haber vermiyorlar zaten. Şimdi otellerde nasıl kalınırsa, emniyete ve jandarmaya bilgi veriliyorsa, günübirlik evlerde kalanların bilgileri de veriliyor. Günübirlik evler maliye kaydı içerisine de alındı. DEAŞ'lı mıdır,  PKK'lı mıdır, DHKP/C'li midir? Uyuşturucu satıcısı mıdır yoksa fuhşa teşvik eden bir anlayışın temsilcisi mi? Bütün bunları rüyamızda görecek halimiz yok. Bütün bunları takip etmekle mükellefiz. Sorumluluğumuz budur."

UYUŞTURUCU GELECEK NESİLLERE YÖNELİK BİR TERÖRİZM

Bakan Soylu, Türkiye'de uyuşturucu konusunda ilk 15 kritik vilayeti belirlediklerini ifade ederek, "Bu yıl özellikle sentetik uyuşturuculardan eroine, kokaine kadar arkadaşlarımız, emniyet güçlerimiz büyük bir mücadele ortaya koydu. Bütün rakamlarımız geçen senenin 2-2,5 katı kadar yüksek. Bu tehdit önümüzde durmaktadır. Bu tehdide topyekun bir hareket ortaya koymalıyız. Terörist nasıl ülkemizin birliğine ve beraberliğine, huzuruna yönelik hamle ortaya koyuyorsa, uyuşturucu nesillerimize yönelik bir terörizm ortaya koyuyor. Bunun herkesten tarafından böyle kabul edilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

AVRUPA UYUŞTURUCUDA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın yılda 1,5 milyar doları uyuşturucudan elde ettiğini anlatarak, Türkiye'nin hedef olduğunu, transit bir ülke olarak kullanılmak istendiğini aktardı. Uyuşturucu konusunda Avrupa ülkelerini eleştiren Soylu, "Avrupa burada üç maymunu oynuyor. Kendi kimyasal uyuşturucularını Türkiye'ye gönderiyor. Avrupa, Hollanda, Belçika kimyasal uyuşturucuları oradan üretiyorlar, ülkemize ve ülkemiz üzerinden körfeze gönderiyorlar. Bugüne kadar bizimle samimi bir ortak çalışma ortaya koymadılar. Kendi rakamlarını tutmazlar, Türkiye ne yakalıyor ona bakarlar. Burada kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız" dedi.

MUHTARLARA 'HEPSİNDEN SORUMLUSUNUZ' DEDİ

Sorumluluk konusunda muhtarlara üzerilerine düşeni yapmaları çağrısında bulunan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: "Asayişten de güvenlikten de uyuşturucu ile mücadeleden de sorumlusunuz. Evlerde baba ile çocuk arasında, karı ile koca arasında bundan da sorumlusunuz. Yanmayan elektrikten de sorumlusunuz, okula gitmeyen kız çocuklarından da sorumlusunuz. Biz çocuklarımızı okula göndermek ve eğitimle buluşturmak zorundayız."