BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL

Soylu, başkanlarına seslendi

DP Lideri Süleyman Soylu, Büyükşehir belediye başkan adaylarını tanıttı ve “seçildiğiniz gün parti rozetlerini çıkartın” diye seslendi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- DP lideri Süleyman Soylu, belediye başkan adaylarına seslenerek, " Seçildiğiniz gün, yakanızdaki parti rozetini çıkaracaksınız, hak, hizmet ve millet rozetini takacaksınız" uyarısında bulundu.

Türkiye geneli belediye başkan adaylarının tanıtım töreninde konuşan Soylu, Demokrat Parti'de, ihalelerin değil, milletin teslim edildiği düzgün belediye başkan adayları olduğunu vurguladı. Soylu, " Kapımız, millete hizmet ve derman kapısı olacak. Demokratlar, 29 Mart Seçimi ile yeni bir sefere çıkmıştır. Seferimiz hayırlı olsun" dedi.

BANA ANNELİK YAPTI DEDİĞİ ADAY
On altısı büyükşehir olmak üzere iki bine yakın belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtan Soylu'nun Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Arat'ı tanıtırken, duygulandığı gözlendi. On üç aydır, Türkiye ve Demokrat Parti sevdası nedeniyle annesinden, eşinden ve çocuklarından ayrı olduğunu belirten Soylu, " Gittiğim her yerde bana ablalık, annelik yaptı. İnsanın hayatta herkese borcu vardır ama benim ona çok borcum var" sözleri ile Arat'a olan minnet duygusunu dile getirdi.

TEK TEK KONUŞTULAR

Soylu'nun ardından hemen tüm belediye başkanları tek tek kürsüye gelerek, seçildikleri takdirde neler yapacaklarını açıkladılar. Soylu'nun, 'bana annelik , ablalık yaptı' dediği Eskişehir adayı Arat bir Çin atasözünü hatırlatarak, " Güneşin battığı yerde, gölgeler uzun olurmuş. Şimdi Ekişehir' de sadece gölgeler var. Eskişehir'de güneş, Demokrat Parti'nin üstüne doğacaktır" dedi.
DÜLGER: İSTANBUL’U SATIYORLAR
DP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Dülger, neden aday olduğuna dair şunları söyledi:

" 1528 yıllık hükümet merkezi olan İstanbul'un dünyada eşi yok. İstanbul' da bize sormadan, bizim sırtımızdan bir şeyleri yıkıp, bir şeyler yapıp İstanbul'u satanlar, İstanbul'u kiralayanlar, İstanbul'un tarihi doğasını parselleyenlere, kim için ve ne için, bunu sormak için aday oldum. Kendi başına bir alem olan İstanbul'a saldıran baltalardan kurtarmak için aday oldum.

NUHUT: “7 YILDIZLI ANKARA”
DP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut da, Ankaralıların bu seçimlerde, Başkent mi, baş köy mü olduğuna karar vereceklerini vurgulayarak," Modern bir Ankara için suyun artık çeşmeden, avuçla içilebilmesi için Ankara'nın, yedi yıldızlı bir kent olması için adayım" dedi.

GÜNTAN: İZMİR BİZİM KALEMİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Güntan ise "Başbakan Erdoğan, alın İzmir'i diyor. Nereyi alıyorlar. İzmir AKP'nin değil, DP'nin kalesi. Biz geleceğiz, İzmir, onlara büyük gelir" diye konuştu.

ŞAHİN: SOYLU’YU ÇOK SEVİYORUM
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'de törende, anlamlı bir konuşma yaptı. "Beyaz yürüyüşün soylu başkanını çok seviyorum" diyen ve Hz. Yusuf’un öyküsünü anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Kuyudaki Yusuf'u çıkaran kervan şimdi Hikmet Şahin'i kuyudan çıkaran kervan olarak sizi görüyorum. Sayın Başbakan Bursa'nın çehresini değiştirdiğim için bana teşekkür etti ve başka birisini aday gösterdi. Ben herkesin başkanı olacağım. Çankaya'dan aday olmuş Bülent Akarcalı, ampulü saklayarak çalışma yapıyor ben kıratla çalışmaktan iftihar ediyorum."