BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

CHPnin seçim bürolarına saldırı

CHP'nin Mersin'de ki seçim bürolarına yapılan saldırıları değerlendiren il başkanı Şanlı: 'Ddemokrasi adına üzücü'

Abone ol

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, son günlerde partisinin seçim bürolarına yapılan saldırıların, demokrasi adına üzücü olduğunu bildirdi.

Şanlı, yaptığı yazılı açıklamasında, demokrasilerde mutlaka seçimlerin yapıldığını ve bunun ''demokrasinin olmazsa olmazı'' niteliğinde kabul edildiğini belirtti.

Seçimlerin demokratik kurallara dayanması ve her siyasi görüşe mensup partilerin katılabilmesi gerektiğini savunan Şanlı, açıklamasında şunları kaydetti:

''Seçime katılan her parti propaganda yapabilmeli, seçim bürosu açabilmeli, seçmenlere kendini ve görüşlerini anlatabilmelidir. Her siyasi parti ve adayın seçmenlere programını ve yapacaklarını anlatarak oy isteyeceği ve seçmenleriyle bulaşabileceği yerlerin en önemlisi seçim bürolarıdır. Ne yazık ki son günlerde CHP'nin Selçuklar ve Gündoğdu Mahallelerindeki seçim bürolarına saldırı yapılmıştır. Saldırılar, demokrasi adına çok üzücü. Tek tesellimiz hiçbir vatandaşa ve görevlilere bir şey olmamasıdır. Saldırıları yapanları şiddetle kınıyoruz.''

Şanlı, seçim sürecinin demokratik kuralları içerisinde, barış ve dostluk kenti Mersin imajına kimsenin zarar vermeyeceği şekilde geçmesini dilediğini, tüm siyasi partilerin örgüt yöneticilerini, üyelerini, görevlilerini ve sempatizanlarını sağduyuya davet ettiğini kaydetti.