BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  SPOR

Galatasarayda flaş gelişme

Kocaeli karşısında alınan yenilgi sarı kırmızılı camiayı karıştırdı. Ağır yenilgi Galatasaray'da taşları yerinden oynattı.

Abone ol

 Kocaelispor'a 5-2 yenilerek taraftarına adeta deprem yaşatan Galatasaray'da hezimetin faturası Skibbe'ye kesildi.  Galatasaray Teknik direktöri Mihail Skibbe görevine son verildi..

Skibbe'yi kovan Galatasaray yönetimi
yeni hocayı da belirledi. İlk önce
Hagi'ye teklif gitti. O hayır deyince
Bülent Korkmaz ile masaya oturuldu.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!

Florya'da futbolcularla bir araya gelelen Alman hoca vedalaştıktan sonra saat 12.30'da kameralar karşısına geçti.. Bordo maçında Galatasaray'a başarılar dileyen Skibbe, "Kocaeli maçında skor 87'de 3-3 olsaydı belki burada olmazdık" dedi.

Sakatlıklardan yakınan Skibbe, devre arasından sonraki başarısızlığı sakat futbolcuların takıma katılamayışına bağladı.

MADDİ OLANAKLAR YETERLİ DEĞİLDİ

Skibbe veda toplantısında şunları söyledi:

Kulüp görevi başka bir sorumluya verme kararı aldı. İkinci devre maçlandan sonra sportif alanda istenilen sonuçları alamadığımız için. Zorlu bir lig yaşadık. Ağır darbeler aldık. Başarısızlıklar da var ama sakatlıklar yaşadık. Külübümüzün maddi olanakları sakatlıkları telafi etmede yeterli değildi.

Büyük Galatasaray macerasına (deneyim) girdikten sonr

Skibbe, basın toplantısında yönetimi
suçladı... "Skor 3-3 olsaydı burada
bunları konuşuyor olmazdık" diyen
Skibbe, buruktu...

a iyi bir sonla bitirmek isterdim. Ben kulübüme ve takıma Bordo maçında sportif açıdan büyük başarılar elde etmesini dilyorum. Benimle çalışan herkese teşekkür ediyorum

SON İKİ LİG MAÇINDA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM

Çok yoğun ve ağresif şekilde işinizi yapmak zorundasınız. İşinizin parçası bunu da anlayışla karşılıyorum. Benim en çok hoşlandığım takımla çalışmamdır. Sahada performansı gösteremedik ve istediğimiz yerlere gelemedik. Son iki lig maçımızda hayal kırıklığına uğradım.

Devre arasına kadar güzel ve başarılı maçlar da oynadık. Ondan sonraki başarısızlıkların sebebi sakat oyuncuların takıma katılamayışı olarak görüyorum.

SKOR 3-3 OLSAYDI

Takımın sahada aldığı skor ve sonuçlarla yaşamayı öğrenmek zorundasınız. Dün de olduğu gibi hocanın gitmesini veya kalmasını kısa anlar belirliyor. Kocaelispor maçında 87'de skor 3-3 olsaydı, belki de burada konuşuyor olmazdık.  Son iki lig maçında yenilsem bile çok iyi tecrübeler de edindim.

Benim hissettiğim yönetimin çalışma isteğini gördüm.  Bazen değişiklikler yapmak istersiniz ama maddi imkan olmayabilir. Sonuç olarak aldığınız kötü sonuçlar nedeniyle başarısız oluyorsunuz.

Feldkamp geldikten sonra iyi bir diyalog içinde olduk, çok yakın ve iyi ilişki içindeydik. Bordo maçına çıkayım diye bir isteğim olmadı. Olsaydı diye maçlar içinde olurdu. Takıma bordo maçında başarılar diliyorum.

İNSANİ AÇIDAN HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMADIM

İnsani açıdan takım beni hayal kırıklığına uğratmadı ama sportif açıdan hayal kırıklığına uğrattı. Bu duruma son iki maç sebep oldu. Takımın iyi bir kalitesi var. İyi disiplinli olduğumuzda başarılıydık. Çabuk olduğumuz zaman başarılıydık. Genellikle yüksek seviyede takımlarda başarılı olduk. Ama ligde tam tersi çok zorlandığımız maçlar oldu.

YÖNETİM SKİBBE'DEN ÖNCE HABERİ SİTEDEN DUYURDU

Skibbe'nin görevine son verilmesi sarı kırmızılıların resmi internet sitesinden duyurdu:

"Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe’nin bugün itibarıyla görevine son verilmiştir.  Görevde bulunduğu süre içerisinde karşılıklı anlayış ve dostluk çerçevesinde sürdürdüğümüz ilişkimiz doğrultusunda Sayın Michael Skibbe’ye bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında da başarılar dileriz."