BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.406,04
HABER /  POLİTİKA

Sosyal güvencede tek çatı müjdesi

Erdoğan, Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur ve Yeşil Kart'ı birleştireceklerini ve tek çatı durumuna getireceklerini belirtti...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur ve Yeşil Kart'ı birleştireceklerini ve tek çatı durumuna getireceklerini belirterek, "Bu ülkede sosyal güvenlikte, sosyal güvencede ayrım olmayacak" dedi.
Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen, içinde okulların, bölünmüş yolların, sanayi tesislerinin, parkların da olduğu 212 tesis ve hizmetin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in "şehirlerarası yolun şehir dışına alınması" talebi üzerine, şunları kaydetti:

"Büyükşehir belediye başkanımızdan özellikle bir şeyi rica edeceğim. O da şudur; Ben de biliyorsunuz büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. O zamanlar merkezi yönetimden hep şunu isterdim; (Şehir içi yolu lütfen bana verin. Ben bunu yapayım) derdim. O zaman merkezi yönetim bana şehir içi yolu vermedi. Yalvar, yakar vermedi. En sonunda kendilerinden zorla aldım. Bunların ağaçlandırma işlerini hep kendim yaptım. Ne zaman ki başbakan oldum, ilk işim biliyorsunuz, bütün belediyelere şehir içinden geçen karayollarının devrine ait genelge oldu.

Bunu niye söylüyorum? (Yerel yönetim, genel yönetim) Böyle bir ayırımcılığa girmeden halkımıza hizmeti ön plana çıkarmamız lazım. Çünkü Ankara'dan Türkiye'nin herhangi bir yerindeki şehrin durumu ne haldedir, bu her zaman bilinmez. Bazı yerlerde çökmeler olur. Oradaki karayolları teşkilatı zayıf olabilir. Yerel yönetim bu tür yerlerde gerekli desteği, müdahaleyi yapabilmeli.

Biz el ele vereceğiz, bu ülke bizim, şu partinin bu partinin değil bu ülke bizim, hepimizin. El ele vereceğiz, dayanışma içinde olacağız ve bu ülkeyi gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Ve ülke bunlardan birşey kazanmıyor. Çünkü hepimiz buralarda bir müddet varız, bir müddet yokuz. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.

Olay bu. Gideceği gündüz gece. Mesele ne? Mesele baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer. Yoksa birbirimizle dayanışma içerisinde olamazsak, birbirimize güç, destek veremezsek bir yere varamayız. Yanımızdaki, sağımızdaki, solumuzdaki ülkeler bakarsın bizi gelir geçer. Biz onları uzaktan seyrederiz, ama bu Türkiye'ye yakışmaz. "


"SAĞLIKTA AYRIM KALKACAK"

Sağlık konusunda SSK ve devlet hastanelerini birleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, SSK'lıların ilaçlarını serbest eczanelerden alabildiklerini söyledi.

Erdoğan, sosyal güvenlikte tüm çatıları birleştireceklerini belirterek, "Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur ve yeşil kart, bunların hepsini birleştiriyoruz ve tek çatı haline getiriyoruz. Ayrım kalkacak. Bu ülkede sosyal güvenlikte, sosyal güvencede ayrım olmayacak. Bu kalkacak. Bunun adımlarını atıyoruz. Geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda arkadaşlarımızla enine boyuna bunları tartıştık, konuştuk ve inşallah bunlar tamamen giderilecek" dedi.


TOKİ, OKUL YAPACAK

Erdoğan, "İnşallah TOKİ, hastane yapımında da okul yapımında da nasıl konutta bir başarı sağladıysa, şimdi de milli eğitime okullar yapacak. Ondan sonra milli eğitim TOKİ'ye borçlanacak ve TOKİ'ye ödemesini yapacak. Nasıl yapacak? Okulu teslim alacak ondan sonra da 5-6 yılda ödemesini yapacak. Dedik ya iş bilenin kılıç kuşananın" diye konuştu.

Hedefin "30 kişilik sınıflar" olduğunu belirten Erdoğan, "Başaracağız.

İşimiz kolay değil. Ama kolay olanın da keyfi yok. Zor olanı başarırsan keyfi olur" dedi.

KÖYDES projesine de değinen Erdoğan, KÖYDES ile Türkiye'nin bir devrim yaşadığını, yıl sonuna kadar Türkiye'de yolu ve suyu olmayan köy kalmayacağını bildirdi.

Gelecek yıldan itibaren yapacakları çalışmayla elektrik enerjisinin yeterince ulaşmadığı köyün de kalmayacağını belirten Erdoğan, "Çünkü ilk defa köylere enerji ulaştığı zaman televizyon, buzdolabı ve bilgisayar falan yoktu.

Tabii ki götürülen trafolar ve kablolar düşük kapasiteliydi. İnşallah şimdi güç artırımına gideceğiz. Bütün köylerimizde elektrik noktasında çekilen sıkıntılar da çekilmeyecek" dedi. Erdoğan, kentlerde de elektrik enerji hatlarını yer altına alacaklarını bildirdi.

TOKİ'nin yaptığı konutlara da değinen Erdoğan, bugüne dek 130 bin konutun sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Göreve geldiklerinde 9 ilde doğalgaz bulunduğunu anlatan Erdoğan, şimdi 45 ilde doğalgazın bulunduğunu, hedeflerinin yıl sonuna dek bu rakamı 60 ile çıkarmak olduğunu kaydetti.