BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.484,71
HABER /  DÜNYA

Son dakika İlham Aliyev ve Paşinyan, Putin ev sahipliğinde bir araya gelecek

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan, yarın Moskova'da görüşme yapacak. Görüşmeye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ev sahipliği yapacak. Görüşme iki liderin savaş sonrası ilk kez bir araya gelmeleri nedeniyle özel önlem taşıyor...

Abone ol

Kremlin'den yapılan açıklamada, yarın Moskova'da gerçekleşecek olan zirveye Vladimir Putin, İlham Aliyev ve Nikol Paşinyan'ın katılacağı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in girişimiyle 11 Ocak 2021’de gerçekleşecek olan görüşmede 9 Kasım 2020’de Dağlık Karabağ’a yönelik imzalanan ortak bildirinin uygulanması sürecinin gidişatı ve bölgede mevcut olan sorunların çözümü için atılabilecek adımların ele alınması planlanıyor.

Ayrı görüşmeler de planlanıyor 
Putin’in Aliyev ve Paşinyan’la ayrı görüşmeler gerçekleştirmesi de planlar arasında.

İnsani yardımlar
Görüşmede çatışmalardan etkilenen bölgelerde yaşayanlara insani yardım sağlanması, ayrıca ticaret, ekonomi ve ulaşım ağlarının önündeki engellerin kaldırılması ve bunların geliştirilmesi konularının üzerinde durulacak.

Ekonomik değerlendirmeler
Ermenistan Başbakanlık Sözcüsü Mane Gevorkyan, Facebook’taki açıklamasında önceden planlanan görüşmenin gündeminin daha çok ekonomi ile ilgili olacağını ifade etti.

Gevorkyan, bölgesel bağlantıların açılması, Ermenistan’dan Rusya ve İran’a da dahil olmak üzere uluslararası yük taşımacılığının gerçekleştirilmesine değinileceğini belirtti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Türkiye'de geçen yıl 2. el otomobil satışı online pazarda patlama yaptı! Hangi marka ne sattı?
Foto Galeri Türkiye'de geçen yıl 2. el otomobil satışı online pazarda patlama yaptı! Hangi marka ne sattı? Galeriye Gözat