BIST 8.794
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.240,00
HABER /  GÜNCEL

Son dakika Antalya'da 5.5 şiddetinde deprem! AFAD-Kandilli son depremler listesi...

Akdeniz açıklarında son dakika orta şiddetli bir deprem meydan geldi. Deprem Antalya ve çevresinde de hissedildi. Depremin şiddetini Kandilli Rasathanesi 5.5, AFAD 5.2 olarak açıkladı.. Depremin yasağa denk gelmesi vatandaşı korkuturken, Antalya Valisi 'isteyenler kapılarının önüne çıkabilirler' dedi.

Abone ol

Son dakika haberine göre; Akdeniz'de deprem oldu.. Deprem Antalya ve Alanya'da hissedildi.. AFAD depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı, Kandilli Rasathanesi ise 5.5 olarak verdi. Bölgeden gelen bilgilere göre herhangi bir can kaybı, yaralanma ve hasar ihbarının bulunmadığı belirtildi.

AFAD VE Kandilli'den açıklama 

Sarsıntının 5.2 büyüklüğünde olduğunu aktaran AFAD'a göre, depremin merkez üssü Gazipaşa ilçesinin 38 kilometre açığı. AFAD verilerine göre, depremin derinliği ise 77 kilometre.

Depremin büyüklüğünü 5.5 olarak veren Kandilli Rasathanesi, sarsıntının yerin 89 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.

Antalya Valisi: İsteyenler evlerinin önüne çıkabilirler

Vatandaşların sokağa çıkmasına ilişkin açıklama yapan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "İsteyenler evlerinin önüne çıkabilirler" açıklamasında bulundu.

Hasar tespit çalışmaları başladı

Tüm ekiplerin harekete geçtiğini bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Depremden hemen sonra harekete geçen Bakanlığımız hasar tespit ekipleri incelemelerine başladı." ifadelerini kullandı.

Reuters 'son dakika' koduyla duyurdu 

Uluslararası haber ajansı Reuters, depremi 'son dakika' koduyla dünyaya duyurdu. Yerel medyadaki haberlere göre depremin Antalya ve çevresinde hissedildiğini aktaran Reuters, herhangi bir hasar veya can kaybına ilişkin bir bilgi olmadığını bildirdi.

"Vatandaşlar sakin kalmalı"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Vatandaşların sakin kalmaları gerektiğini anlatan Sözbilir, "Bölgede depremlerin olması normal. Orta şiddetli bir deprem, evlerinde hasar olmayan vatandaşların evlerinde kalmasında sakınca yok." dedi. 

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul'da 10 yıl içinde büyük deprem olacak! 18 şehir, 80'den fazla ilçe ve 502 mahalle tehlikede!
Foto Galeri İstanbul'da 10 yıl içinde büyük deprem olacak! 18 şehir, 80'den fazla ilçe ve 502 mahalle tehlikede! Galeriye Gözat