BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,91
ALTIN 2.402,06
HABER /  SPOR

Skor güzel ama ya futbol

Fenerbahçe Randers'ı 3-0'la geçti. Yüzler gülüyor ama skor kimseyi aldatmasın.

Abone ol

Fenerbahçe Randers'i 3-0'la geçti. Skor kimseyi aldatmasın. Oynanan futbol ortada. Hele bir ilk yarı var ki evlere şenlik. Atılan gollere ve kaçan pozisyonlara iyi bakılırsa kimse "Bu maç büyük farkla bitebilirdi" diyemiyor. Karşılaşma 0-0 devam ederken Yanchev'in topu direkten döndü. Ya o top içeri girseydi? 3-0'lık skor bakıp bardağın boş tarafına bakmamıza engel değil. İşte bunun da tek nedeni var: Takım yürüyerek oynuyor. İkinci yarıda saman alevi gibi parlayan 5-10 dakika her maçta tekrarlanmaz.

Tempo mutlak suretle artırılmalı. Her takım bu kadar bonkör ve beceriksiz olmaz. Üstelik Avrupa arenasında oynuyorsanız...

Yıldızlardan kurulu takımda koşa oyuncu sayısı çok az. Top rakipdeyken futbolcular geri çekiliyor ve rakibi seyrediyor. Randers'ı ileri çıkmasını ve oyun kurmasını bozacak hiç bir girişim yok. Appiah eski Appiah değil. Oyun bozan rakibe alan bırakmayan gitmiş, yerine kaçak güreşen biri gelmiş.

Top çeviren ve yetenekli futbolculardan kurulu rakipler, elini kolunu sallayarak bu orta sahayı rahat geçer. Yani topsuz oyunda Fenerbançeli oyuncular yok. Savunmada kazanılan toplar ile atağa geçiliyor. Bu da rakibe zaman ve kendi sahasına yerleşme imkanı sağlıyor. Sahayı parselleme ve futbolcuların yardımlaşması zayıf.

Yan top sorununa Zico çözüm bulmuş değil. Randersli futbolcuların hemen her ortası Rüştü'nün kalesinde büyük tehlike oluşturdu. Lugano ve Edu bu sıkıntıya şimdilik çare olamadı. Ev sahibi takımın yabancı futbolcusu Djiby Fall tek başına Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşattı.

Fenerbahçe şu ana kadar Dinamo Kiev haricinde ciddi bir ekiple karşılaşmadı. Gerek ligde gerekse Avrupa'da. Sanırız bu gerçeği futbolcuların ve özellikle de Zico'nun not etmesini umuyoruz.

Yorum: Oktay Sağlam-İnternethaber