BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Skibbe kendinden emin!

Yarın UEFA maçına çıkacak olan Galatasaray'ın hocası başarıdan emin...

Abone ol Galatasaray Teknik Direktörü Michale Skibbe, UEFA, lig ve Türkiye Kupası'nda başarılı olmak istediklerini söyledi.

Skibbe, bugün Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında çok sayıda maçın arka arkaya oynanmasının kendisi üzerinde psikolojik baskı yaratıp yaratmadığının sorulması üzerine, ''Bence bu profesyonel bir oyun ve benim gibi profesyonel bir teknik direktör için zor değil. Her maça yeniden hazırlanmayı öğreniyorsunuz. UEFA Kupası'nda ve Türkiye Kupası'nda başarılı olmak 34. hafta sonunda da lig şampiyonu olmak istiyoruz'' dedi.

Orta sahada yumuşak futbol oynadıkları yönünde yorum yapılması üzerine Skibbe, ''Yumuşak oynadığımızı düşünmüyorum. Futbol zaten ikili mücadeleye dayalı bir spor. Defansif anlamda iyi durmamız ve daha sonra hızlı bir şekilde ileriye çıkmamız lazım. Hertha Berlin'e organize olma fırsatı vermemiz lazım'' diye konuştu.

Skibbe, yarınki maça kazanmak için çıkacaklarını ancak kazanabilmeleri için çok iyi bir oyun ortaya koymak zorunda olduklarını ifade ederek, Hertha Berlin'in son zamanlarda çok başarılı olduğunu ve Alman Birinci Ligi'nde aldığı sonuçların bunu gösterdiğini kaydetti.

Geçen yıl Galatarasay'ın Leverkusen'e karşı mağlup olarak UEFA'dan elenmesinin ardından yeniden bir Alman takımıyla karşılaşmasının kendileri üzerinde baskı yaratıp yaratmadığı şeklindeki bir soruya karşı da Skibbe, ''Uluslararası müsabakalarda takımlar her zaman güçlüdür. Takımların seviyesi aynı şekilde iyidir. İyi bir takımda, iyi takımlara karşı mücadele ederek daha iyi hale gelir'' şeklinde yanıt verdi.

SKİBBE ALİ SAMİ YEN HAVASI BEKLİYOR

Skibbe bir Alman gazetecinin maça yaklaşık 35 bin Türk'ün katılmasının beklendiğini hatırlatarak, ''Yarın burada Ali Sami Yen gibi bir atmosfer bekliyor musunuz?'' şeklinde soru sorması üzerine, ''Evet, yarın öyle bir atmosfer bekleyebiliriz. Bugün hava limanında da çok sayıda taraftarımız bizi karşıladı. Hem kulüp, hem de taraftarlarımızla birlikte yarınki maçı kazanmak istiyoruz'' dedi.

Teknik direktör Skibbe, Galatasaray'ın Süper Lig'de istenilen başarı düzeyinde olmaması sonucunda Almanya'da durumunun pek de iyi görülmediğinin belirtilmesi üzerine, oturduğu yeri kastederek, ''Sadece oradan değil, buradan da öyle gözüküyor. Trabzonspor'un 4 puan arkasındayız. İlk yarıya kadar bu arayı kapatmak istiyoruz'' değerlendirmesini yaptı.

Hertha Berlin'in son 8 haftadır oldukça istikrarlı olduğunun, Galatasaray'ın ise son maçlarda yorgunluk belirtisi gösterdiğinin ifade edilmesi üzerine ise Skibbe, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Takımımızın ne kadar gücü varsa onu sahaya taşıyacağını düşünüyorum. Uluslararası oynayacağımız bu yıl ki son maç. Ne var ne yok sahaya yansıtmak için çalışacağız. Önümüzdeki yıl da uluslararası arenada devam etmek için çaba harcayacağız.''

Skibbe, Karl Heinz Feldkamp'ın tekrar Galatasaray'a dönmesini nasıl karşıladığının sorulması üzerine de bundan büyük mutluluk duyduğunu ve kendisiyle iyi bir ilişki içinde olduğunu söyledi.

Skibbe, Barış Özbek, Mehmet Topal ve Emre Güngör'ün tekrar takıma katılmalarının kendisini iyimser kıldığını da sözlerine ekledi.