BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,66
ALTIN 2.397,36
HABER /  SPOR

Olay hakem kendini savundu

Süleyman Abay yanlış oyuncuya kart gösterince tüm gözler ona çevrildi. Abay bakın kendini nasıl savundu?

Abone ol

Galatasaray-Hacettepe maçında gösterdiği yönetimle şimşekleri üzerine çeken hakem Süleyman Abay, "İyi niyetimden kimse şüphe etmesin. Yanlış bir sarı kart dışında başka hatam olmadı" dedi.

ZOKO PENALTI YAPTI. TELİ KART GÖRDÜ. 
SKANDAL MAÇLA İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Galatasaray lehine verdiği penaltıda topa elle müdahale eden Zoko’ya değil de Teli’ye sarı kart çıkartan ve daha sonra da Teli’yi ikinci sarı karttan oyun harici bırakan Süleyman Abay, Hürriyet gazetesinden Atilla Türker'e çarpıcı açıklamalar yaptı ve şöyle konuştu:

KİMSENİN GÖRMEDİĞİ PENALTIYI GÖRDÜM

"Sahada kimsenin görmediği penaltıyı ben gördüm. Ama yanlış oyuncuya sarı kart gösterdiğimi de televizyondan fark ettim. Topa Ümit Karan, Servet, Teli ve Zoko birlikte çıktı. Elle oynamayı net gördüm. Öyle ki sahada hiç kimsenin göremediği bir pozisyondu bu. Tereddütsüz penaltı noktasını gösterdim. Elle oynayan kişinin de Teli olduğunu zannettim. Haliyle sarı kartımı, bu oyuncu için çıkardım.

EMİN OLMASAM KARTIMI ÇIKARMAZDIM

Eğer emin olmasam, kartımı çıkartmazdım. Zaten penaltı kararım sonrası, Teli bana yanaştı. Ama sahada kimseden yardım gelmedi. Kimse şunu unutmasın ki, verdiğim penaltının gerçekten penaltı olduğunu milyonlarca insan ekran başında anladı."

AKSİNİ SÖYLEYEN YALAN SÖYLER

Maç içinde hiçbir futbolcunun yanlış kartla ilgili bir uyarıda bulunmadığını hatırlatan Abay, "Aksini söyleyen, yalan söylüyor. Pozisyon sırasında Servet’in topa kafa vurduğunu bana söylediğini öne sürenler bile oldu" dedi ve devam etti:

"Tabii doğru değil bu. Varsa çıksın ortaya. Çoğu insanın amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Bir talihsizlik yaşadım. Sorarım, eyyam mı yapmışım ben. Gördüğümü, inandığımı çaldım. Yaşanacakmış, yaşandı. Sahanın içinde öyle gördüm. Böyle olmasını ister miydim? Penaltıyı vermesem, kimsenin ruhu duymazdı. Kul hakkı niye yiyeyim? Eğer Teli ikinci sarı karttan atılmasaydı yine kimse sesini çıkartmazdı. Maç sonrası MHK Başkanı Oğuz Sarvan ile görüştüm ve sarı karttaki hatamı dile getirdim. Hatamı, herkes gibi ben de gördüm. Kendimi savunmuyorum. Ama herkes, mazlumun yanında görünmek istiyor."

İKİNCİ KARTI GÖSTERMESEM 'YÜREĞİ YETMEDİ' DERLERDİ

Maç içinde yüzlerce karar verdiklerini belirten Abay, "Nasıl yanlış penaltı ve yanlış faul veriliyorsa, yanlış kart da çıkabiliyor. Teli’ya gösterdiğim 2. sarı karttan dolayı da çok eleştiri aldım. Ama kurallar açık, eğer oyuncu hakeme ’kart göster’ işareti yapıyorsa, kendisi sarı kart görür. Bunun masumiyeti ya da başka hali olmaz. Eğer ben ikinci sarı kartı Teli’ye çıkartmasaydım, asıl o zaman beni hedef tahtası yaparlardı ve ’yüreği yemedi’ derlerdi" diye konuştu.