BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.419,65
HABER /  GÜNCEL

Bakan Akdağ hacca gitti

Recep Akdağ resmi bir ziyaret için Suudi Arabistan'daydı. Ardından da hacca gitti.

Abone ol Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kutsal topraklarda ailesiyle birlikte hac vazifesini de yerine getireceğini söyledi.

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Bakan Akdağ, Suudi meslektaşının daveti üzerine bu ülkeye gittiğini belirterek, sağlık hizmetleri konusunda iki ülkenin karşılıklı görüşmeleri bulunduğunu; bu çerçevede Suudi Arabistan makamlarının hac sırasında verilen sağlık hizmetlerinde Türkiye ile birlikte çalışma talebi bulunduğuna işaret etti.

Akdağ, "Özellikle Türkiye'den sağlık çalışanı götürülmesi konusunda Suudi Arabistan'ın talebi var. İki sene önceki ziyaretimde Sayın Bakan bu maksatla beni davet etmişti. Bu vesileyle bir ziyarette bulunacağız. Hac mevsimi sırasındaki sağlık hizmetlerini de yakından görmüş olacağız. Türkiye olarak biz oraya personel gönderme ve sağlık çalışanlarımızın orada istihdamı konusunda neler yapabiliriz onlara bakacağız.'' dedi.

Temaslarının ardından eşi ve çocuklarıyla birlikte hac vazifesini de yerine getireceğini söyleyen Recep Akdağ, eşi Şeyma Akdağ'ın da kendisiyle birlikte Bakan'ın davetlisi olduğunu; çocuklarının ise Diyanet organizasyonu ile hacca gittiğini ifade etti.