BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.435,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sivas'ta eşekli benzin zammı eylemi

Sorunları anlatmak için birbirinden renkli eylemlere bir yenisi eklendi. Eşekli benzin zammı protestosu...

Abone ol

Sivas'ta benzin zammı "eşekli" eylemle protesto edildi. Temsili olarak eşeklere otomobil ve traktör çektirildi.

Sivas'ta daha önce kent meydanında buzağıyla basın açıklaması yapan, bu eylemi hayvanseverlerden tepki gören Türkiye Partisi İl Başkanlığı, bugün de 3 merkeple benzin zammını protesto etti.

Türkiye Partisi İl Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda mazot ve benzine yapılan zamlara tepki gösterilmesi amacıyla düzenlenen eyleme 3 eşek, 1 traktör ve 1 otomobil getirildi. Eşeklerden 2'si iple traktöre, diğeri otomobile bağlandı.

Partinin il başkanı Ahmet Kuzu, hükümetin Türkiye'yi son 3 yıldır suni gündemlerle meşgul ettiğini ileri sürerek, ''Bu kötü gidişata 'dur' demek zorundayız. Ülkeyi gerçek gündemine döndürmek bize düşmektedir'' dedi.

Kuzu, petrole zam gelmesinin iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi anlamına geldiğini belirtti.

Daha sonra, traktör ve otomobil, eşeklerle meydandan Osmanpaşa Caddesi güzergahına doğru çekildi. Eşekler, daha sonra, bağlı oldukları araçlardan çözülerek sahipleri eşliğinde yollarına devam etti. Eşekler traktör ve otomobili çektiği sırada araçların sürücüleri de direksiyon başında bulundu. Eşeklerden birinin üzerinde ''Alem gidiyor aya, biz kalırız yaya'', diğerinin üzerinde ''yol yardımı'', ötekinin üzerinde ''Eşeğe gam, mazota zam'' ve ''Hii dönüş bana'' yazılı dövizler yer aldı. Eylemde ''Samana ne zaman zam gelecek'' yazılı döviz de taşındı. Bu arada, bazı partililerin cep telefonlarına kaydettiği ''eşek sesini'' eşeklere dinlettiği gözlendi.

BUZAĞILI EYLEM İNCELEMEYE ALINMIŞTI
Partinin 4 Martta Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı eylemde, üzerinde çeşitli dövizler bulunan 25 günlük buzağı kullanılmıştı. Hayvanseverlerin tepki gösterdiği eylem İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce incelemeye alınmış, eylemin görüntüleri basın kuruluşlarından istenmişti.