BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da kanalo, Gaziantep'te çöplük gazı

Belediyelerin alternatif yakıt arayışları sürüyor. Ankara'da Kanalo'dan yakıt konuşulurken Gaziantep'de çöplük gazı için çalışıyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesinin alternatif yakıt arayışları içinde kanalo bitkisinden yakıt üretimi konuşulurken Gaziantep de atağa geçti. Gaziantep çöpten gaz üretmek için çalışmaya başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, çöpten, sıkıştırılmış gaz elde edeceklerini, bu gazı şehir içinde çalışan otobüslerde kullanacaklarını söyledi.

Belediye olarak yeni bir çalışma başlattıklarını, evsel katı atıklardan elektrik üretiminin yanı sıra sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) elde etmeye başlayacaklarını dile getiren Güzelbey, ''Çöpten, sıkıştırılmış CNG gazı elde edeceğiz, bu gazı da şehir içinde çalışan otobüslerde kullanacağız. Yani otobüslerde artık mazot, benzin yerine çöpten elde ettiğimiz gazı kullanacağız. Bu da Türkiye'de ilk uygulama olacak'' dedi.

Güzelbey, 3 yıldır farklı bir misyona talip olduklarını, Gaziantep'i yurt içinde ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çinli bir firmanın Gaziantep'te otomotiv sektöründe yatırım yapmaya hazırlandığını belirten Güzelbey, yatırım için gerekli 1 milyon metrekarelik arsanın temininin gerçekleştiğini, 250 milyon dolarlık yatırımın Gaziantep için önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

Gaziantep'te hafif raylı sistemle yolcu taşımacılığına ilişkin çalışmalarının sürdüğünü, köprülü kavşak inşaatlarının ve kentte turizmin gelişmesini sağlayacak çalışmalarının da devam edeceğini bildirdi.

''KAVGA ETMEK İÇİN GELMEDİK''
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güzelbey, ''CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici sizi mahkemeye vereceğini söylüyor, bir yolsuzluk mu yaptınız? CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz size 'travesti' diyor, bu konuda neler söyleyeceksiniz?'' soruları üzerine şöyle konuştu:

''Bizler kavga etmek için bu görevlere gelmedik, biz şehrimiz için çalışmalıyız. Bazı şeyleri duymazdan gelmek gerektiği inancındayım. Akif Ekici her şeyi mahkemeye veriyor zaten.

Yaşar Ağyüz'ün 'travesti' kelimesini ben kendine yakıştıramadım. Şartlar da eşit değil, kendileri beni ha bire mahkemeye veriyorlar ama benim kendilerini mahkemeye verme hakkım yok. Çünkü dokunulmazlık zırhına sığınmışlar. Hani diyorlar ya 'dokunulmazlıklar kalksın' hadi o zaman erkeksen kaldır dokunulmazlığını, yok. Bu neye benziyor biliyor musunuz? Benim elimi tutmuş iki tane adam, birisi de gelmiş ha bire yumruk atıyor, benim de elim kolum bağlı. Niye bağlı, Yaşar Ağyüz'ün dokunulmazlığı var. Yakışır mı yani bir milletvekiline 'travesti' kelimesi? Ne oldu yani ben 'travesti' mi oldum şimdi? Travestiye benzer bir halim var mı? Yani Yaşar Ağyüz bana travesti demiş, ben o lafı kendine de iade etmiyorum. Çünkü kendisinin de travestiye benzer bir hali yok. Ben yine o arkadaşlara zeytin dalı uzatıyorum, gelsinler kendilerine hizmetlerimizi anlatalım.''