BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da davul zurna polemiği

Davul zurnayla görevine geri döneceğini söyleyen Aytaç Durak'a Mehmet Tuncel'den davul zurnalı bir karşılık geldi.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile MHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tuncel arasındaki gerilim şimdi de "davul zurna" polemiği ile renkli bir boyut kazandı.

İçişleri Bakanlığının açığa almasından sonra haksızlığa uğradığını belirterek "davulla, zurnayla görevime geri döneceğim" diyen Durak'a Mehmet Tuncel benzer bir yanıt verdi. Tuncel, Aytaç Durak'ı davul zurna ile cezaevine uğurlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasında basın toplantısı düzenleyen Tuncel, belediye meclisinde yapılacak başkanlık seçimi hakkında bilgi verdi.

Geçici sürede hakkı olmasına rağmen başkanlık koltuğu ve makam aracını kullanmadığını aktaran Tuncel, 1 Nisan Perşembe gününden itibaren 15 gün içinde meclisin belediye başkan vekilini seçeceğine işaret etti. Aksi takdirde meclisin doğrudan fesih edilmiş olacağına işaret eden Tuncel, "İlk iki turda meclisin üçte ikilik çoğunluğu aranır. Öyle seçilmesinde yarar var. Bu güveni alan bir arkadaş başkan vekili olursa belli bir süre yapacağı icraatları daha rahat bir şekilde yürütür. "dedi.

BİR MEMURUN YERİ DEĞİŞTİ
"Mustafa Tuncel'in ilk icraatı, 10 bürokratın yerini değiştirdi" şeklindeki haberlerin "abartıldığını" öne süren Tuncel, "Sadece bir kişiyi Mezarlıklar Müdürlüğü emrine gönderdim. O da özel bir sebep ve bulunduğu ortamda yaptığı yanlış işlerden dolayı? Yoksa başka bir tasarruf söz konusu değil." dedi. 

İMAR PARTİSİ KURACAK
Kimi zaman gazetecilerle karşılıklı tartışmaya giren Tuncel, "Ben kasetin hiçbir yerinde değilim. Ben İmar Partisi'nin başkanıyım. Gelecekte bu isimle bir parti kuracağım. Türkiye'yi imar edip ilk seçimde iktidara geleceğim. Merak etmeyin." dedi.

DAVUL ZURNA İLE DURAK'I CEZAEVİNE GÖNDERECEĞİM 
Aytaç Durak'ın 100 milyar dolarını yeşil alan yapacağını iddia eden Tuncel, yine gazetecilerin soruları karşısında, "Senin 100 milyar dolarını birileri gasp etse, ne yaparsın ? Memlekete bin lira için adam vuruyorlar. Bende diyorum ki, 'bildiklerimi bir kasete okudum. Şahsi kasetimdir. Bildiklerimin çoğunu da ilgili makamlara söylüyorum. Adliyelik oldum. Adaletin nasıl tecelli edeceğini hep birlikte göreceğiz. Ben burada bir daha iddia ediyorum. Durak'ı davul zurna ile Kürkçüler Cezaevi'ne göndereceğim. Benim başıma bir şey gelmeden özel kasetimi beş yere gönderdim. Gelecekler o kasete bakacaklar, iddiaları dinleyeceklerdir. Beni açıktan kimse tehdit edemez. Ama kalleşce pusu kurup iki tane sıkabilirler. Ben partiden Durak'ı attıracağım, görevden aldıracağım dedim; kimse inanmadı. Öyle deliler ortaya koydum ki, başkanı aldılar. Demek ki söylediğim her şey çıkıyor. Şimdi de cezaevi için dediğim olacaktır. Hiç merak etmeyin." şeklinde konuştu.