BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Harput Dubai pazarına çıkıyor

Türkiye'nin gözde büyük şehirlerinden Bursa dünyaya açılıyor. Bursa turizm için Dubai'de tanıtıma çıkıyor

Abone ol

Bursa Valisi Şahabettin Harput, ''Dubai fuarı, hem yeni vizyonlar edinme hem de Bursa'nın değerlerini anlatma bakımından bizim için büyük fırsat olacak'' dedi.

Harput, düzenlenen toplantıda, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek, 4-7 Mayıs tarihlerinde Dubai'de düzenlenecek turizm fuarında Bursa'nın tanıtımı için yapılabilecek projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Kentin bir numaralı sektörü olarak turizmi gördüğünü dile getiren Harput, turizmle Bursa'nın güzelliklerini, değerlerini dünyaya ve insanlığa anlatma imkanı bulunacağını söyledi.

Bu anlamda 2,5 yıldan beri turizm alanında neler yapılabileceği konusuyla ilgilendiğini anlatan Harput, şunları söyledi:

''Bugün gelinen noktada iyi bir yerde olduğumuzu belirtmek istiyorum. 2010'u Bursa'da turizmde atılım yılı olarak ilan ediyorum. Bunun özellikle altını çiziyorum. Bunun sonucu olarak sayın Kültür ve Turizm Bakanımızla görüştüm. 2010 turizm yılına, Sayın Bakanımızın da katılımıyla Bursa'dan start verilecek. Bursa'da turizmin unsurlarını saymaya gerek yok. Uludağ'ı ile tarihiyle, termaliyle, tarım ve diğer zenginlikleriyle, doğasıyla, kültürüyle başlı başına bir hazine.''

Harput, Berlin ve Moskova fuarlarını ziyaret ettiğini, söz konusu fuarlara Bursa'dan katılımın çok az düzeyde olduğunu gördüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

''Orada çok garip, tek başına kaldık biz. Böyle armut piş ağzıma düş olmaz arkadaşlar. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu noktada sahip olduğumuz zenginlikleri anlatmazsak, 'Bursa'da bir şey var mı?' diye insanlar gelip, burayı ziyaret etme arzusu duymazlar. Onun için iyi bir pazarlamacı gibi, dünyanın neresinde bu anlamda önemli fuarlar varsa, gitmek ve kendi güzelliklerimizi anlatmak, tanıtmak, sevdirmek durumundayız. Turizm olayını ben milli bir görev, hizmet sayıyorum. Berlin ve Moskova fuarlarından da aldığımız dersle, dünyanın gelişmiş şehirleri, ülkelerinin çok aktif olarak gerek otel bazında gerek tur bazında gerekse acente bazında bu fuarlarda çok aktif şekilde yer alındığını görüyoruz. Bu anlamda valilik olarak üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Sizlerin yanındayız.''

Mayıs ayında dünyanın 4 büyük fuarından biri olan Dubai Uluslararası Turizm Fuarı'nın yapılacağını belirten Harput, Dubai'nin bir körfez ülkesi olduğunu ve o bölgenin Bursa'nın turizmi için çok büyük önem taşıdığını bildirdi.

Harput, Bursa'nın sahip olduğu güzelliklerin o bölge insanının istediği özellikler olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Dubai fuarı, hem yeni vizyonlar edinme hem de orada Bursa'nın değerlerini anlatma bakımından bizim için büyük fırsat olacak. Onun için büyük bir ekiple, güçle oraya gitmek istiyoruz. Moskova ve Berlin'deki yetersiz katılımların orada son bulmasını istiyorum. Orada, Bursa adına kokteyl vermek istiyoruz. Dünyadan oraya gelen tüm katılımcılara orada bir organizasyon yapacağız.''