BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta izinsiz gösteri

Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın yaralandığı izinsiz gösteride, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığını belirtti.

Abone ol

Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Barış ve Demokrasi Partisi Silopi ilçe teşkilatı organizesinde 3 Haziran 2010 günü saat 15.30 sıralarında yaklaşık 3 bin kişilik grubun BDP ilçe binası önünde toplandığı belirtilerek, şunlara yer verildi:

''BDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır ve Hamit Geylani ile il ve ilçe BDP yöneticilerinden oluşan grup, topluluğun ön tarafına geçerek Türkiye'yi Irak'a bağlayan her gün ortalama 5 bin aracın geçiş yaptığı ve bölge halkı için ekonomik önemi olan İpek Yolu olarak tabir edilen yola doğru yürüyerek yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatmışlardır. Hukukla bağdaşmayan söylem ve pankartlarla ilerleyen gruba güvenlik amiri tarafından yaptıklarının 2911 sayılı 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri' kanununa aykırı olduğu ikazı defaatle yapılmıştır. Kanuni uyarıları hiçbir şekilde dikkate almayan grup üyeleri eylemlerine devam etmiştir. Müteakiben de ilgili kanun gereği güvenlik kuvvetleri kademeli olarak gruba müdahale etmiş ve topluluğun dağılmasını sağlamıştır.

Göstericilerin taş atmaları sonucu 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Tüm uyarı ve girişimlerden sonra su sıkma esnasında oluşan arbedeyle Milletvekili Sevahir Bayındır düşerek yaralanmış ayrıca olaylardan hafif etkilenen 17 kişi de hastanede ayakta tedavi edilmiştir.''