BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'da araçlar sıkı takipte

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, sürücülerinin can güvenliği, araçlarının takibi ve kontrolü için araç takip sistemini devreye koyduklarını söyledi.

Abone ol

Çankaya Belediyesi Araç Takip Sistemini düzenlediği basın toplantısıyla hizmete sundu.

Basın toplantısına Belediye Başkanı Bülent Tanık, Belediye Meclisi üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile belediye bürokratları katıldı. Araç takip sistemi hakkında bilgi veren Başkan Tanık, 274 aracın GPRS ve GPS ile 7 gün 24 saat izlenebildiğini ifade etti. Bu sistemle araçlar ve sürücülerin kaza veya herhangi olumsuz bir durumla karşılaştıklarında anında sinyal gönderebileceklerini ve böylece anında müdahale yapılabileceğini belirten

Tanık, "Araçların akaryakıt, hız limiti ve sürücülerin hataları anında görülebilecek. Aracın kim tarafından kullanıldığı ve trafik kurallarına uyulup uyulmadığı bilinebilecek. Araçların görevlendirildikleri rota dışına çıkıp çıkmadıkları, Çankaya ilçe sınırlarını ihlal edip etmedikleri bu sistemle kontrol edilebilecek" dedi.

Sürücülerinin can güvenliği, araçlarının takibi ve kontrolü için araç takip sistemini devreye koyduklarını belirterek, bu sistemin belediyeye önemli bir tasarruf imkanı sağlayacağını kaydetti.

Toplantı sırasında sistem kontrol edilerek araçların hangi güzergahlarda olduğu anında tespit edildi. Başkan Tanık toplantının ardından şantiyede bulunan araçları gezerek yerinde incelemede bulundu.