BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,89
ALTIN 2.442,66
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Denizli'ye talip çıktı

İran basını Tahran’ın Steel Azin Futbol Kulübü'nün Beşiktaş’la yollarını ayıran Denizli’nin peşinde olduğunu yazdı.

Abone ol

İran’ın birçok spor gazetesi ve ajansı Beşiktaş’tan ayrılan Mustafa Denizli’ye İran’dan teklif götürüldüğünü sayfalarına taşıyarak, “Denizli, Beşiktaş’tan ayrılır ayrılmaz zengin Steel Azin Futbol Kulübü kendisine teklif götürdü" diye yazdı.

2004’te Mustafa Denizli’nin çalıştırdığı İran’ın Pas takımında yönetici olan daha sonra Steel Azin takımının yönetimine geçen adaşı Mustafa Acerlu ile olan yakın arkadaşlığın bu teklifin olumlu sonuç vermesinde etkili olacağı ifade ediliyor.

İran basını ne diyor?

İran'ın Mehr Haber Ajansı, ‘7 Milyon Dolar Denizli’yi bekliyor’ başlığı ile verdiği haberde, daha önce takım tarafından Denizli’ye yapılan 7 milyon dolarlık teklif hatırlatılarak, "Tahran’ın Steel Azin Futbol Kulübü’nün önerisine olumsuz yanıt veren Denizli’nin Beşiktaş’tan ayrılması ile bu kez öneriye sıcak bakabilir" ifadelerine yer verdi.

Fars Haber Ajansı ise ‘Denizli’nin İran’a geliş ihtimali yükseldi’ başlığı ile verdiği haberinde, "Bazı resmi ve gayri resmi kaynaklar, Steel Azin Kulübü’nün Denizli’ye teklif götürdüğünü bildiriyor" diye yazdı.

‘Haber’ gazetesinin internet sitesi Khabar Online, Steel Azin Kulübü’nün Mustafa Denizli ile müzakerelere başladığını okurlarına duyurdu.

Söz konusu haber portalı, Denizli’nin takıma yaklaşık 3 Milyon dolara mal olacağını yazarken, takımın bir yetkilisinin, Teknik direktörlük için ilk seçenek Denizli olacak ve kendisi ile müzakerelere başlanılmıştır umarız haftaya kendisi ile anlaşırızö sözlerine yer verdi.

Steel Azin'in Türk hocalara ilgisi

Ekonomik olarak zengin ama taraftar yoksunu olan Steel Azin Kulübü, bu yıl ligi 5. sırada bitirdi. Gelecek sezon için pek çok yıldızı takımına katan kulüp sahibi Hüseyin Hidayeti, teknik direktör konusunda bir Türk hocada oldukça ısrarlı.

Basında yer alan haberler göre aylar önce Denizli’ye teklif götüren İran kulübü, Denizli’den “Beşiktaş’ta mutluyum gelemem" cevabını almış. Steel Azin bunun üzerine rotayı Fatih Terim’e çevirmiş ve 12 Mayıs’ta Tahran’da bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ı bile araya sokarak Terim’i ikna etmeye çalışmış.

Özak, yöneticilerin yanında Terim’i arayarak öneriyi iletmesine rağmen tecrübeli teknik adam bu teklifi olumsuz karşılamış.

Mustafa Denizli İran futboluna yabancı değil. Başarılı çalıştırıcı 2004–2007 tarihlerinde İran’ın Pas ve Persepolis (diğer ismi Piruzi) takımlarında teknik direktör olarak görev yaptı.