BIST 10.288
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.456,24
HABER /  EKONOMİ

Yemeğini bitirene %30 indirim

Avustralya'da israfı önlemek adına Wafu adlı restoran yemeğini bitiren müşterilerine %30 indirim uyguluyor.

Abone ol

Avustralya'da öyle bir restoran var ki kapısına astığı bir dizi prensip listesi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Sidney şehrinin Surry Hills banliyösündeki Wafu adlı restoranın sahibi ve şefi Yukako Ichikawa, yemeklerini israf eden müşterilere karşı ilginç bir yöntem uyguluyor. 30 kişilik restoranda yemeğini bitiren müşterilere yüzde 30 indirim uygulaması başlatılırken, yemeğini yarım bırakan müşterilerden bir dahaki sefere başka restoranı tercih etmeleri isteniyor.

Restoranın kapısına, "Sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya katkıda bulunmak için, konuklarımızdan, diğer restoranlardan biraz daha fazlasını istiyoruz" diye bir yazı asan asan Ichikawa, prensip listesinin amacını şöyle açıkladı: "Wafu, sadece bir restoran değil. Biz yalnızca yemek servisi yapmıyoruz aynı zamanda israf ve atık önlemeye yönelik aktif şekilde bir tavır sergiliyoruz. Tüm bunları, çevreye olan saygımız ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak adına yapıyoruz."

Yemekler tamamen organik

Prensipler listesinde, Wafu çalışanları tarafından sunulan yiyeceklerin bitirilmesi gerektiği vurgulanırken aksi taktirde şef ve yardımcı personelin müşteriye, 'Bir dahaki sefere başka bir restoranı tercih edin' diyeceği notu yer aldı. İlkeler listesinde ayrıca "salata ve sebzeler dekor değildir, menünün bir parçasıdır" uyarısı da yapıldı. Ichikawa, servis edilen yemeklerin hiçbirinin glüten (yapışkan madde) içermediğini belirtirken, organik ürünleri kullanmaya da özen gösterdiklerini ifade etti