BIST 10.288
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.457,67
HABER /  EKONOMİ

Macaristan iflasın eşiğinde

Bütçe açığı ve borç sıkıntısı yaşayan Macaristan'ın, Yunanistan'dan daha kötü olabileceği belirtiliyor.

Abone ol

Krizin başlangıcında Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşan ve çeşitli önlemler alan Macaristan'dan ekonomik yardım çığlıkları yükseliyor.

Bütçe açığı sıkıntısıyla karşı karşıya olan Macaristan hükümeti, üç gün içinde ekonomik bir eylem planı açıklayacağını duyurdu. Planın içinde zorlu reformlar ve vergi indirimlerinin yer alması bekleniyor.

Başbakanlık Sözcüsü Peter Szijjarto ekonominin gerçek durumunu yansıtan verilerin halka açıklanacağını söyledi. "72 saat içerisinde ortaya bir ekonomik eylem planının konulması gerekiyor" diyen Szijjarto, bütçenin, bir önceki hükümetin öngördüğünden 'çok daha kötü' durumda olduğunu da ifade etti. Sözcü, eylem planının bütçede dengeyi sağlamak için kısa vadeli önlemler ile yapısal reformlar ve önemli oranda vergi indirimlerini de kapsayan rekabeti artıracak uzun vadeli tedbirler içereceğini belirtti.

Yıl sonu hedefi yüzde 7.5

Dün üst düzey bir hükümet yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya oranın 2010 yılı için yüzde 7 ile 7.5 arasında olabileceği belirtilmişti.