BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Haliç'te tüm yelkenler fora!

Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Yelken Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 4. Geleneksel Haliç Yelken Yarışları, Haliç'te başladı.

Abone ol

7 ile 12 yaş arasındaki minik sporcular, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın start vermesiyle yarışa başladı.

Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Yelken Federasyonu'nun birlikte düzenledikleri 4. Geleneksel Haliç Yelken Yarışları heyecanı Haliç'te başladı. Optimist sınıfı yelken takımlarının yarıştığı 4. Geleneksel Haliç Yelken Yarışları, Haliç'te geçen yıllarda olduğu gibi yine birbirinden güzel görüntülere sahne oldu. Yaşları 7 ile 12 arasında değişen kızlı erkekli takımlar yelkenleriyle Haliç'te kuğular gibi süzüldü, aynı zamanda amansız bir yarış ortaya koydu. Beyoğlu Belediyesi'nin 4 yıl önce su sporlarına önem vererek kurduğu Beyoğlu Belediyesi Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen yarışlar izleyenlere de keyifli dakikalar yaşattı.

Konuşmaların ardından teknelerini Haliç'e indiren sporcular, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın start vermesiyle yarışa başladı.

Geleneksel Haliç Yelken Yarışları'na Beyoğlu Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü, İstanbul Yelken Spor Kulübü, Fenerbahçe, Galatasaray, Kalamış Yelken Kulübü, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Marina Dragos Yelken Kulübü, Marmara Yelken Kulübü 5'er sporcu ile katıldı.

Takımlar 5'er sporcudan dolayısıyla 5'er tekneden oluşuyor. Haliç'te 40 tekne şampiyonluk için takım yarışmasına katılıyor. 8 kulübe bağlı kızlı-erkekli 40 sporcunun yelkenlerini suya indirdiği yarışlarda Haliç'te şen kahkahalar yükselerek, unutulmaz görüntüler oluşturdu. İki gün süren yarışların finali yarın yapılacak. Kupayı kaldıracak olan takım heyecanla bekleniyor.