BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Şimdi gidin bir saat sonra gelin'

Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin baskınında şaşkınlık geçiren baklava üreticisi, "Şimdi gidin bir saat sonra gelin" dedi.

Abone ol

Bursa Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi ekipleri, Yıldırım'da tatlı üretim merkezlerini denetledi. Denetleme esnasında bazı üretim yerleri hijyen koşullarına uyarken, bazılarının ise hassas olmadığı ortaya çıktı.

Bir işyerinde denetleme yapmak isteyen denetleme ekipleri, işyeri sahibinin tepkisi ile karşılaştı.

Gazetecileri de karşısında gören işyeri sahibi, müdürlük yetkililerine bir saat sonra gelmelerini istedi. Ancak yetkililer, yapılan çalışmanın bir denetleme olduğunu ve bunun bir saniye bile ertelenmesinin mümkün olmadığını söyledi. İş yeri sahibi bunun üzerine yetkilileri içeri almak zorunda kaldı.

KAPILARI KİLİTLEDİLER

Baklava üretim yerinde yapılan denetlemede, işyeri sahiplerinin üzerinde bulunan çalışma elbiselerinin kirli olması ise dikkat çekti.

Gazetecilerin görüntü almasına sinirlenen işyeri çalışanları ise, denetleme memurlarını içeri aldıktan sonra hem kapı önünde nöbet tuttular hem de kapıları kilitlediler. İşyerinin üst katında çalışan gençlerin bulunduğu ortamda da temizlik koşullarının göz ardı edilmesi dikkat çekti.

PARA CEZASI KESİLİYOR

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Erdal Kuzucu, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimlerde özellikle gıda güvenliğini tehdit edebilecek bütün faktörleri göz önüne aldıklarını ifade ederek, "Halkın güvenliğini tehdit edecek çalışmalara izin vermiyoruz. Ayrıca Türk Gıda Kodeksine uygun ürün üretmediği tespit edilen işyerlerine 5 bin 723 TL idari para cezası verilerek, ürünler piyasadan toplanmıştır" dedi.