BIST 11.070
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.505,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaray polisinden kaçakçılık operasyonu

Aksaray'da, durdurulan bir kamyonda 7 bin 200 karton kaçak sigara, gümrük kaçağı 20 bin çakmak ile 40 koli içinde binlerce cep telefonu aksesuarı yakalandı.

Abone ol

Aksaray-Adana Karayolu'nda denetim yapan Aksaray Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, durumundan şüphelendikleri Mehmet Ç. (55) idaresindeki 34 PRU 98 plakalı kamyonu durdurdu.

Kamyonun taşıma irsaliyelerini ve faturalarını kontrol eden KOM ekipleri, faturalarda yazan miktarlardan daha fazla yük olduğunu tespit edince araçta detaylı bir inceleme başlattı. Kamyonun arka kısmında faturalı Çin malı oyuncakların arkasına gizlenmiş yüzlerce gümrük kaçağı ürün olduğu anlaşıldı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü'nün önüne kamyonu çeken ekipler, kamyonda yaptıkları incelemede 7 bin 200 karton (72 bin paket) gümrük kaçağı sigara, 20 bin adet çakmak ve 40 koli içinde binlerce telefon şarj cihazları, kapaklar, kulaklık ve bataryalardan oluşan telefon aksesuarları ele geçirdi. Yapılan incelemede şebekenin nakliye şirketinde çalışan Mehmet Ç'yi, "Yük var" diyerek çağırdıkları ve 3 farklı araçtan yükledikleri mallarla kamyonu doldurdukları ve sürücüye malların faturalarını da vererek İstanbul'a gönderdikleri öğrenildi.

Kamyonun kasasında gözleri dolan kamyon sürücüsü Mehmet Ç, "Ben hayatımda karakola bile bir sebeple gitmedim. Benim başıma böyle iş nasıl geldi" dedi. Emniyet güçleri oldukça üzgün olan kamyon sürücüsünü kendisinin olaydan haberi olmadığını tespit ettiklerini ve tutuklama olmayacağını söyleyerek teselli ettiler. Kamyon sürücüsünün olayla bağlantısı olmadığını tespit eden ekipler, geniş çaplı araştırma başlattı.