BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,98
ALTIN 2.505,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman'da engellilere iş müjdesi

Batman Ortopedik Engelliler Derneği ile Türkiye İş Kurumu Batman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ortak bir proje ile engelliler meslek sahibi olacak.

Abone ol

Batman'da, engelli vatandaşların meslek sahibi olmaları ve üretici konuma gelmeleri amacıyla hazırlanan 'Halı Kursu' projesinin kabulü ile 10 kursiyer 2,5 ay boyunca eğitim alacak.

Yaklaşık 23 bin TL'yi bulan masraflar da proje finansmanından karşılanacak. Projenin kabülü nedeniyle Vali Ahmet Turhan'a teşekkür ziyaretinde bulunan Ortopedik Engeliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay ve dernek üyeleri, proje kapsamında üretilen ilk halıyı Vali Turhan'a hediye ettiler. Turhan'ın her zaman kendilerine yardımcı olduklarını dile getiren Dernek Başkanı Atay, Vali Turhan'a teşekkür etti.

Makamda dernek üyeleriyle bir süre görüşen Vali Ahmet Turhan, "Ortopedik Engeliler Derneği ve İş-Kur İl Müdürlüğü'nce ortaklaşa gerçekleştirilen 'Halı Kursu' projesi kabul edilmiştir. Projede 10 kursiyer kurs görecek. 2.5 ay devam edecek projenin bütçesi 23 bin TL kursiyerlerin bütün masrafları proje bütçesinden karşılanacaktır. Valilik olarak toplumda daha az imkanlara sahip olan engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak temel görevlerimizdendir. Bu proje ile engellilerimiz daha üretken, kendi ayakları üzerinde durabilen ve meslek sahibi olan birer birey haline geleceklerdir" dedi.