BIST 11.061
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.505,69
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Başkanlar evet için MHP'den istifa etti

Sarıoğlan, Kurşunlu ve Bademli belediye başkanları partilerinden istifa ederek 12 Eylül'de 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

Abone ol

Konya'da Sarıoğlan belde belediyesinin MHP'li Başkanı Hüseyin Uyan, MHP'den istifa eden Kurşunlu Belde Belediye Başkanı Sami Ülker ve 2 ay önce MHP'den istifa eden Bademli Belde Belediyesi Başkanı Zeki Erim, halk oylamasında 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bozkır ilçesine bağlı MHP'li Sarıoğlan Belde Belediye Başkanı Hüseyin Uyan, ülkede demokrasi yolunda bazı atılımlar yapıldığını ifade etti. Buna ilave olarak, 1982 darbe anayasasında değişiklik içeren paket hazırlandığını hatırlatan Uyan, milletin önüne gelen yeni paketin daha demokratik ve özgür bir anayasaya geçişin temeli olabileceğini dile getirdi.

Böyle bir demokratik adıma, mensubu olduğu parti MHP'nin 'hayır' kampanyası ile karşı durduğunu anımsatan Uyan, parti yöneticileri ile aynı kanaatte olmadığını ifade ederek, "Ben vicdanımın sesine kulak vererek, milletimizin adına yapılan bu Anayasa değişikliği paketine 'evet' diyeceğim." dedi.

Sarayönü ilçesine bağlı Kurşunlu Belde Belediye Başkanı Sami Ülker de partisinin referandumda 'hayır' demesine tepki göstererek, MHP'den istifa etti. Partisinin aksine referandumda vicdanının sesini dinleyerek 'evet' diyeceğini açıklayan Ülker, "Ülkesini ve vatandaşını düşünen herkesin Anayasa değişiklik paketine destek vermesi gerekiyor. Ben de ülkemi seven bir fert olarak anayasanın değişmesi gerektiğine ve 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma destek verilmesinden yanayım. İncelediğimde gördüm ki pakette özellikle Türkiye'nin en büyük kanayan yarası olan yargı bağımsızlığı ve darbecilerin hesap vermesine ilişkin önemli düzenlemeler yer alıyor. Türkiye, 50 yıldır darbe anayasası ile yönetiliyor. Bu paket ise sivil anayasanın önünü açan ve darbe yapanların hesap vermesine olanak sağlayan çok önemli özelliğe sahip." diye konuştu.

MHP'den yaklaşık 2 ay önce istifa eden Hadim ilçesine bağlı Bademli Belde Belediye Başkanı Zeki Erim de Anayasa Değişiklik Paketi'nin Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Bu sebeple 'evet' diyeceğini açıklayan Erim, ülkesini seven herkesin halk oylamasını desteklemesi gerektiğine dikkat çekti.

Erim, "Çocuklarımızdan gençlerimize, kadınlarımızdan şehit ailelerimize kadar her alanda pozitif ayrımcılık içeren böyle bir düzenlemeye 'evet' demek, herkesin olduğu gibi benim de büyük görevim.'' diye konuştu.