BIST 10.609
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,95
HABER /  GÜNCEL

Pakistan için yardım kampanyası

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sel felaketiyle alt üst olan Pakistan'a yardım elini uzatıyor.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Pakistan'a 4 adet mobil ekmek fırını, 75 ton gıda ve temizlik maddesi gönderecek.Büyükşehir Belediyesi ayrıca Ankara'da Pakistan için giysi yardımı kampanyası başlatacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Ekim 2005 tarihinde de büyük bir depremle sarsılan Pakistan'a o dönemde günde 15 bin ekmek üretme kapasiteli seyyar fırını göndermiş, ardından tüm imkanlar seferber edilerek kısa bir süre içerisinde 1 milyon battaniyenin Pakistan'a ulaştırılmasını sağlamıştı. Başkent Belediyesi, şimdi de sel felaketi yaşayan ülkeye yine yardım elini uzatıyor. Ankara'dan Pakistan'a 4 adet mobil ekmek fırını, 75 ton gıda ve temizlik maddesi gönderilecek.

YARDIMA DAVET

Kimse Yok Mu Derneği Pakistanlı selzedeler için 200 bin dolarlık nakit, bin 500 aileye 30 ton kumanya yardımı yaptı. Dernek Genel Başkanı Mehmet Özkara, Erzurumlu vatandaşları da Pakistanlı selzedeler için yardım yapmaya davet etti.

Kimse Yok Mu Derneği Pakistanlı afetzedeler için başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde ülkede yardım çalışmalarını sürdürüyor. Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara da Pakistan'daki sel felaketini incelemek ve yardımların ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Pakistan'da bulunuyor. Özkara, ülkenin 3'te birinin selden ciddi anlamda zarar gördüğünü belirterek, "Milyonlarca insan evsiz ve aç kalmış durumda. İlk aşamada bölgede 200 bin dolarlık yardım yaptık. Peşaver'de bin 500 aileye 30 ton Ramazan kumanyası dağıttık. Peşaver ve Pencap eyaletinde kurduğumuz iftar çadırlarında Ramazan boyunca bin 500 aileye iftar veriyoruz. Ayrıca gıda, sağlık, temizlik yardımları yapıyoruz." dedi.

Erzurumlu yardımseverleri Pakistan'a yardım etmeye davet eden Özkara, "Gelin bu Ramazan ayında Pakistanlı mağdurların iftar sofralarına ortak olalım. 5 TL ile bir ailenin sofrasını kuralım. Acılarını paylaşalım. Bu yardımlarla onların bu zor günlerinde yanlarında olalım. Zor durumdaki Pakistan halkı şu anda Erzurumluların yardımlarını bekliyor. Turkcell, Vodafone ve Avea tüm hatlardan 'pakistan' yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilir ya da 'www.kimseyokmu.org.tr' adresinden kredi kartınızla 'Pakistan Sel' kampanyasına online bağış yaparak bir Pakistalı selzedeye iftar verebilirsiniz." diye konuştu.