BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,88
ALTIN 2.404,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bergama'nın UNESCO sevdası sürüyor

Bergama'nın, UNESCO Kültürel Miras Listesine girebilmesi için Bergama Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Abone ol

Bergama'nın, UNESCO Kültürel Miras Listesine girebilmesi için yapılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan Bergama'nın UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesine girebilmesi için çalışmalar başlatan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; 17-18 Ağustos 2010 tarihlerinde Edirne Belediyesi'nde UNESCO Dünya Mirası Adayı Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi Taslak Yönetim Planı ile ilgili “Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi Yönetim Planı Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Edirne Belediyesi'nin yapmış olduğu işbirliği ve eşgüdüm gerektiren alan yönetiminin kurulması, yönetim planlarının hazırlanması çalışmaları, diğer belediyeler için iyi bir uygulama örneğidir" dedi.

Gönenç sözlerine söyle devam etti, Edirne Belediyesinin 2003 yılında başladığı ve teslim ettiği başvuru dosyası ile uzun zaman harcayarak emekle, işbirliği ve eşgüdüm içerisinde tamamladıkları çalışmalar, bizler için iyi bir deneyim olacaktır. Bu deneyimleri paylaşmak için buradayız. Halen; İstanbul, Alanya, Diyarbakır, Bursa, Kars, Selçuk gibi belediyelerimizin çalışmalarını sürdürdüğünü, Alan Yönetimini kuran ve Yönetim Planlarını tamamlayan belediyemizin olmadığını belirtti.

Bergama'daki kentsel ve arkeolojik sit alanlarının ve içlerinde barındırdıkları değerlerin özgünlük ve bütünlükleri ile büyük oranda korunmuş olduğunu belirten Başkan Gönenç "İlçemiz UNESCO kültürel miras listesine girebilecek tüm niteliklere de fazlasıyla sahiptir" dedi.