BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Şike kararı 20 Temmuzda

İtalya'da spor gündemini uzun süredir meşgul eden şike skandalı için karar 20 Temmuz'da verilecek

Abone ol

İtalya'da spor gündemini uzun süredir meşgul eden şike skandalı için verilecek ceza, iki aşamalı süreç sonucunda en geç 20 Temmuz'da kesinleşecek. Yargılama sürecinin belirlenen takvim dahilinde tamamlanmasıyla, kimin hangi ligde oynayacağı sezon öncesinde netleşecek.

Birinci süreç, suçlanan kesimler hakkındaki esas mahkemesi safhasından oluşuyor. Bu ilk aşamayı teşkil eden yargılama işlemi, Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek. 27 Haziran'da başlayacak olan yargılamayı izlemek için daha şimdiden yüzlerce gazeteci akreditasyon başvurusunda bulundu.

Sanıkların savunmalarının alınmasının ardından, kararın açıklanması için Dünya Kupası'nın bitmesi beklenecek. Esas mahkeme safhası sonucunda, Disiplin Kurulu tarafından verilecek ceza veya beraat kararlarının 7-9 Temmuz arasında açıklanması öngörülüyor.

İkinci süreç ise, yargılanan kişilerin, dilerlerse kararları temyize götürmeleri aşamasından oluşuyor. Temyiz başvuruları da süratle değerlendirilerek karara bağlanacak. Temyiz aşamasının da son bulmasının ardından, konuya ilişkin nihai kararın ise en geç 20 Temmuz'da açıklanması planlanıyor.

Yargılanan ve cezaya çarptırılan kulüp ve kişilerin, temyiz başvurularının değerlendirilmesi neticesinde açıklanacak nihai karara başka herhangi bir kurum nezdinde itiraz hakları bulunmuyor.

İtalya Futbol Federasyonu, söz konusu takvime sıkı bir biçimde riayet etme konusunda kararlı görünüyor. Bu sayede, İtalya'da 2005-2006 sezonunda birinci ve ikinci liglerin Ağustos'un son haftası itibarıyla zamanında başlatılabilmesi amaçlanıyor.