BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Valinin Kene isyanı

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, KKKA hastalığının Tokat'a "Kene" gibi yapıştırılmamasını istedi

Abone ol

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, bulaştırdığı virüsle Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığına yol açan kenenin Tokat ile bütünleştirilmesine tepki göstererek, ''Keneyi Allah rızası için Tokat'a yakıştırmayın. Şu anda maalesef Türkiye'de her tarafta kene olayı var. Kene Tokat'a kene gibi yapışmasın'' dedi.

Vali Gürbüz, merkeze bağlı Bozatalan köyünde, KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanan grup yolunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu projeyle köylerin yeni bir çehreye kavuşacağını belirtti. Projenin ilk bölümünü bu köyde 7 kilometrelik asfalt yol olarak başlattıklarını söyleyen Gürbüz, yakın bir zamanda yolu olmayan köyün kalmayacağını söyledi. Son günlerde sıkça görülen Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığına da değinen Vali Gürbüz, bu konuda halkı en çok bilinçlendiren illerin başında Tokat'ın geldiğini söyledi.

Tokat'ın adının bu hastalık ve keneyle bütünleştirilmesine tepki gösteren Vali Gürbüz, şunları kaydetti: ''Şu keneyi Allah rızası için Tokat'a yakıştırmayın. Şu anda maalesef Türkiye'de her tarafta kene olayı var. Yani kene Tokat'a kene gibi yapışmasın. Her gün notlar alıyorum. Böyle bir olay olduğu zaman açıklama yapıyoruz. 36 vatandaşımız müracaat etmişti. 6 kişi de müşahede altındaydı. 2 ölen vatandaşımızın da bu hastalıktan öldüğüne dair kesin bir şey yok. Şu anda resmi olarak Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığından ölen yok. Kene, İstanbul dahil Türkiye'nin çoğu yerinde görülüyor.

'' Gürbüz, kene ısırması durumunda vatandaşların en yakın hastaneye müracaat etmelerini de istedi. Bozatalan köyünün grup yolunun açılışını yapan Gürbüz'e, temasları sırasında Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol ve bazı daire müdürleri eşlik etti.