BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.428,91
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Köprüde memur eylemi

KESK'e bağlı Yapı-Yol Sendikası üyesi bir grup memur, FSM Köprüsünde eylem yaptı

Abone ol

KESK'e bağlı Yapı-Yol Sendikası üyesi bir grup memur, ''açlık sınırının altında ücret aldıkları'' gerekçesiyle Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü işletme binası önünde eylem yaptı.

Ellerinde ''Fiili hizmet tazminatı hakkımızı istiyoruz'', ''Günde 8 saat çalışır, egzozla boğuşuruz'' yazılı dövizler taşıyan ve çoğunun ağızları maskeli olan grup, ''Memuruz haklıyız kazanacağız'', ''Hak verilmez alınır'' şeklinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Yapı-Yol Sen İstanbul Şube Başkanı Nizamettin Orhan, ''kamu çalışanları arasında ücret adaletsizliği olduğunu ve buna çeşitli eylemlerle itiraz ettiklerini'' söyledi. ''Türkiye'de yoksulluk sınırının 2 bin YTL olarak söylendiğini'' dile getiren Orhan, ''Bayındırlık, İller Bankası, Karayolları, Tapu ve Kadastroda çalışan, teknik ve idari hizmetlerde görev yapan üyelerinin maaşlarının bu sınırın çok altında olduğunu'' savundu.

Orhan, ''otoyol ve köprülerde görev yapan gişe memurlarının 24 saat vardiyalı olarak ağır kurşun ve egzoz gazı altında gayri insani koşullarda ve can güvenliği olmadan çalıştıklarını'' belirterek, şunları kaydetti: ''Köprü ve otoyollarda çalışan gişe memurları ile teknik hizmetlerde görev yapan teknisyenler 700 YTL, mühendisler bin 200 YTL civarında maaş almaktadır. Bu maaşlarla geçinmek olası değildir. Bu maaşlar yetkili organlarca açıklanan yoksulluk ücretinin altındadır. İnsanca yaşanacak bir ücret ve kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesi yönünde eylemlerimize devam edeceğiz.'' Grup, açıklamanın ardından dağıldı.