BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Ölü doğuma suç duyurusu

Bursa'da ikinci kızını ölü olarak dünyaya getiren Zeynep Onaç, doktorları suçladı!

Abone ol

BURSA"da, Zübeyde Hanım Doğumevi"nde ikinci kızını ölü olarak dünyaya getiren Zeynep Onaç ve eşi, doğumda kusurları bulunduğunu iddia ettiği nöbetçi doktor ve sağlık personeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Ailenin şikayeti üzerine ölü doğan bebeğin cesedi adli tıp kurumuna kaldırıldı.
Merkez Osmangazi İlçesi Fatih Mahallesi Sevim Sokak"ta oturan ve ikinci çocuğuna hamile olan 23 yaşındaki Zeynep Onaç, önceki gün doğum sancıları başlayınca pazarcılık yapan eşi 29 yaşındaki Mehmet Onat tarafından Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi"ne getirildi.

İddiaya göre, daha önce yapılan periyodik kontrollerinde doktorların "rahimde daralma" nedeniyle, bebeği sezaryenle dünyaya getirmesi gerektiği önerilen Zeynep Onaç, bu durumu nöbetçi doktor ve oradaki sağlık personeline bildirdi. Sabah saat 05.00"da doğumhaneye alınan Onaç, sezaryen yerine normal doğuma zorlandığını, iki saat sonra ise kız bebeğini ölü olarak dünyaya getirdiğini bildirdi.

Bebeğinin ölü olarak dünyaya gelmesinden nöbetçi doktor ve oradaki sağlık personelini sorumlu tutan Zeynep Onaç, “Onlara sezaryenle doğum yapmam gerektiğini söyledim. Bunun üzerine bana hakaret ettiler. Tartışma sırasında sedyeden düştüm. Düşünce, "o zaman kendi kendine doğur" dediler.

Tehlikeli olmasına rağmen normal doğum yaptım. Doğum sırasında kızımın kalp atışlarını hissettim. Sonra öldü. Sedyeden düşmem, doğumun sezaryenle gerçekleşmemesi ikinci kızımın yaşamını yitirmesine neden oldu” dedi.

Doğum öncesi yapılan tahlillerde dünyaya gelecek bebeğin normal olduğunu belirten Mehmet Onaç ise, “İlgisizlik maalesef bebeğimin hayatına mal oldu. Ben eşimi aşağılanması, bebeğimin ölmesi için buraya getirmedim. Bunun hesabını soracağım” diye konuştu. Avukat aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunan Mehmet Onaç"ın şikayeti üzerine ölen bebeğin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu"na kaldırıldı.

Yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen nöbetçi Doktor Melih Sezgen ise, “Olayın kanıtları dosyada. Kusurum yok. Ben aileyi uyardım. Adliyeye intikal etmiş dava hakkında konuşmam anlamsız. Otopsiyi aileye de ben önerdim” dedi.

Kaynak :