BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Promosyonlu Kuran kursu

Konya'da Kuran kurslarına bu yıl yaklaşık 50 bin öğrencinin başvurmasını beklediklerini açıkladı.

Abone ol

KONYA Müftü Vekili Mustafa Çoban, geçen yıl 48 bin öğrencinin gittiği yaz Kuran kurslarına bu yıl yaklaşık 50 bin öğrencinin başvurmasını beklediklerini açıkladı. Konya merkezde bulunan 200 Kuran Kursu ile 3 bin camide düzenlenecek yaz Kuran kursları, 26 Haziran"da başlayıp, 25 Ağustos"ta sona erecek.

Müftülük binasında konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Müftü Vekili Mustafa Çoban, yaz Kuran kurslarıyla ilgili bilgi verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı"nca bastırılan 5 milyon "Kitabımı Öğreniyorum" adlı kitabın kuran kursları ve camilerde öğrencilere ücretsiz dağıtılacağını hatırlatan Çoban, “1.5 ay önce 50 bin kitabımız geldi ve görevlilere dağıttık. Görevliler de öğrencilere kurs başladığında dağıtacak. Yaz Kuran Kursları"na çok önem veriyoruz.

Çocuklarımızın dini eğitimlerini küçük yaşlarda almalarını istiyoruz. 2 ay çok kısa bir süre değil. Velilerin bu konuda çocuklarına yol gösterici olması gerekir. En azından çocuklarının dini eğitimini aksatmayacak şekilde davranmalarını istiyoruz. Bu kurslarda görev alacak 3 bin din görevlimize 1.5 ay süren bir çalışmayla seminer verdik. Onlar da kendilerini ve camiileri kurslara hazırladılar” dedi.

HEDİYELER TEŞVİK EDİYOR

Geçen yıl Konya"da, teşvik amacıyla kurslarda başarılı olan öğrencilere bilgisayar, bisiklet ve çeşitli hediyelerin verildiğini belirten Çoban, “Çocukları teşvik etmek amacıyla yapılan bu çalışmaları taktir ediyorum. Öğrencilerimiz yeter ki gelsin hediyeler veriririz, çikolotalar alırız. Müftülük olarak, dini eğitimini almayan çocukların üzerimizde vebali olduğunu düşünüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu görevi bize vermiş. Biz de elimizden geldiğince çocuklarımıza faydalı olmak için çalışacağız” dedi.