BIST 10.929
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.499,07
HABER /  GÜNCEL

Keçiler paraşütle uçuruldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinin Ölüdeniz beldesinde ''3. Kültür ve Sanat Festivali'' hayli ilginç bir şovla başladı.

Abone ol

Festivalin ilk gününde Hediye, Küpeli, Benekli ve Karamel adlı 4 keçi yavrusu ''sembolik günah keçisi'' ilan edildi ve yamaç paraşütü pilotları Murat Tüzer ve Onur Ertaş tarafından 1900 metre yüksekliğindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuruldu.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, festivalin ilk etkinliğinin ''sembolik günah keçisini'' uçurmak olduğunu söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: ''Bilindiği gibi eski dönemlerde toplumlar işlemiş olduğu günahlardan kurtulmak için belirlemiş oldukları gerçek bir keçiyi ya da insanı günah keçisi seçerek, işlemiş oldukları günahları onların üzerine yükleyerek uçurumdan atarlardı.

Uçurumdan attıkları günah keçilerinin parçalanarak ölmesiyle de günahların silindiğine inanıyorlardı.'' Özellikle Türkiye'de son dönemlerde artan töre cinayetleriyle toplumun işlemiş olduğu suçların gencecik kızlara yüklendiğini ve onların acımazsızca ölüme sürüklendiğini söyleyen Yılmaz, ''Küçücük kızlarımız bu toplum kesimlerinin günahlarını yükledikleri günah keçileri olarak seçilmekte ve aile meclisleri kararlarıyla öldürülerek, günahlarından arınmış ve namuslarını temizlemiş olduklarına inanmaktadırlar'' dedi.

Yılmaz, şunları kaydetti: ''Toplumdaki katı uygulamaların ve hoşgörüsüzlüğün sonucu ölüme sürüklenen genç kızlarımızın bundan böyle toplumun günah keçileri olarak seçilip ölüme sürüklenmemesi ve bu vahim olguya dikkat çekmek için sembolik günah keçilerini paraşütle sağlıklı bir şekilde atlatıyoruz. Tüm kurumları ve yetkilileri bu cinayetleri önlemek için göreve davet ediyorum.''

Yamaç paraşütü pilotları keçi yavrularıyla yaklaşık 25 dakika gökyüzünde kaldılar. Turistler yamaç paraşütüyle atlatılan 4 keçi yavrusuna yoğun ilgi gösterdiler.