BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

Siirt Valisi'ni üzen yardım haberi!

Siirt Vailisi Ahmet Aydın, Şirvan'da yaşayan felçli Nazire Sağban ve kızlarını ziyaret etti.

Abone ol

İNTERNETHABER- Siirt Valiliği, Siirt'in Şirvan ilçesinde felçli bir anne ile engelli iki kızının dramına ilişkin yayınlanan haberler hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Siirt'te eşini kaybeden felçli Naziye Sağban ve engelli kızları Lalihan ile Hatice Sağban'ın evlerinin afette yıkıldığı ve ailenin sokakta yaşadığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Engelli aileye ayda toplam 2 bin 500 TL engelli maaşı ödendiğini bu maaşın dışında aileye çeşitli sosyal yardımlarında ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada, ailenin yaşamına ilişkin asılsız haber yapan yerel gazetenin de valilikten özür dilediği belirtildi.

ahm.jpg

VALİ AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Medyada yer alan haberlerin üzerine Sağban ailesini Şirvan'daki evinde ziyaret eden Siirt Valisi Ahmet Aydın, ailenin haberde konu edildiği gibi kötü koşullarda yaşamadığının altını çizdi. İnternethaber Medya Grup Başkanı Süleyman Özşık'ı arayan Vali Aydın şunları söyledi:

"Şirvan İlçemize bağlı Cevizlik köyünde ikamet eden, Naziye Sağban ailesi ile ilgili başında bulunduğunuz gazetede bir haber yapılmış. Bölgemizdeki bir yerel gazetenin haberinden yola çıkarak yaptığınız bu haber üzerine "Acaba eksik yaptığımız bir şey mi var" düşüncesiyle bugün aileyi bir kez daha ziyaret ettik. Daha önce de açıkladığımız üzere aileye 2 bin 500 TL aylık yardım yapıyorduk.

Ailenin Başbakan ve bakanlardan sosyal medya üzerinden yardım istediğine dair bilgiler elimize ulaşınca bahsi edilen köye gittik. Ziyaret sırasında evlerinin yıkılmadığını birkaç küçük yardıma ihtiyaçları olduğunu öğrenince gerekli eksiklerini tamamladık. Evlerinin yıkıldığı konusu tamamen asılsız. Müsterih olun ailenin şu anda herhangi bir yardıma ihtiyacı yok. Çünkü onların sahibi devlettir ve biziz. Asla mağdur etmeyiz." dedi.

Vali Aydın, haberi yapan Siirt Haberleri isimli yerel gazete mensubunun da "Evi görmeden ve bölgeye gelmeden bir haber yaparak Türkiye'yi yanılttım ve sizleri de zor durumda bıraktım. Kendim ve gazetem adına özür diliyorum" dediğini belirterek, yardım çağrısında bulunan herkese iyi niyetli hassasiyetleri için teşekkür ettiğini söyledi.