BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.418,56
HABER /  DÜNYA

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI GÜNDOĞDU: BU ATEŞE BEN DE SU TAŞIYACAĞIM

Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Üyesi Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine ilişkin, "İhanetle suçlanmak zorumuza ...

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Üyesi Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine ilişkin, "İhanetle suçlanmak zorumuza gitmiyor. Çünkü millet hep yanımızda oldu. Biz de milletin yanında olduk" dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Üyesi Ahmet Gündoğdu, Genç-Memur-Sen tarafından Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen “Peygamber Efendimizin Evrensel Mesajı Işığında İnsan” konulu Kutlu Doğum programına katıldı. Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada çözüm sürecinde kendilerine ihanetle suçlayanlara, "İhanet, bu milletin yüzde 50’sinin oyunu almış Başbakanla 30 yıldır kangren olmuş terör belasından kurtulmak için bataklığı kurutmak adına çözümü paylaşır olmak mıdır? Yoksa Ergenekon terör örgütüne ev sahipliği yapmak mıdır?" diyerek tepki gösterdi.
Gittikleri her yerde yüzde 80 destek gördüklerini belirten Gündoğdu, "Şu anda çözüm sürecinin içerisindeyiz. Fikirsizlerle kavga etmenin bir anlamı yok; ama onlar sadece hakaret ediyorlar. 30 yıldır ’bu sorunun arkasında Amerika’mı var, maliyeti şu mu?’ diyorduk. Şimdi ’çözelim’ diyoruz. Çözmek istiyor musunuz, yoksa istemiyor musunuz? Sorun çözülürse ekip kaynağından mahrum olacağınızı mı düşünüyorsunuz?” diye konuştu.

"HAZRETİ İBRAHİM’İN ATEŞİNE SU TAŞIYAN SERÇE MİSALİ BU ATEŞE BEN DE SU TAŞIYACAĞIM"
Ayrımcılık ve ötekileştirmenin Türkiye’de onlarca yıl yapıldığını ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:
"Bizim üstünde durduğumuz insan onurudur. Bazen başörtülüler, bazen Aleviler, bazen de Kürtler hep öteki oldu, hiç eşit yurttaş olamadı. Kendisini beyaz Türk ilan ettiği var olan beyaz Türkler de İslam’ın bayraktarlığını yapan Kürtlerin değerleriyle barışık olamadı. Irkçılık bu milletin başına İttihat ve Terakkicilerle başlatılan bugünde çözüm sürecinde hala kaşınan bir beladır. Bizim medeniyetimiz bir insanın ölümünü kainatın ölümü, bir insanın kurtuluşunu kainatın kurtuluşu gören bir medeniyettir. Peygamberimiz bize kuran ve sünnet emanet etti. Bize düşen bu emanetleri kuşatmak ve bu emanetleri kuşatarak insanoğlunu korumaktır. Ben de bu milletin canının yanmaması ve malının telef olmaması için çözümün paydaşıyım. Hazreti İbrahim’in ateşine su taşıyan serçe misali bu ateşe ben de su taşıyacağım."
(İHA)