BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ANKARAGÜCÜ, HER ŞEYE RAĞMEN LİGE TUTUNDU

PTT 1. Lig’in 31. haftasında MKE Ankaragücü evinde Boluspor’u 1-0 mağlup etti.<br/>Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan MKE An...

Abone ol

PTT 1. Lig’in 31. haftasında MKE Ankaragücü evinde Boluspor’u 1-0 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, yönetimi, teknik kadrosu, futbolcusu ve taraftarı olarak çok iyi bir ekip olduklarını vurgulayarak, "Hiç kimse Ankaragücü’nü hafife almasın. Ankaragücü iyi bir ekip, kalan 3 maçımızı da iyi bitirerek, Ankaragücü’nü ligde tutacağız. Türkiye Ankaragücü’nü bir kez daha gördü. Maçın genelin kazanma isteği olan bir takımdık. 10 kişi kaldıktan sonra umudumuzu hiç kırmadık. Bu galibiyeti bizi maç öncesi stat girişinde karşılaşan taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Bizi inanılmaz coşkuyla karşıladılar ve daha da hırslandırdılar" şeklinde konuştu.
10 kişi kaldıktan sonra bile umutlarını koruduklarına dikkat çeken Kaplan, şunları kaydetti:
"Ankaragücü olarak iyi işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Böyle bir futbolcu topluluğunun elimde olması benim için ayrı bir mutluluk. Bu futbolcuların bir değil, iki tane mangal gibi yüreği var. Hiç kimse Ankaragücü’nü hafife almasın. Ankaragücü iyi bir ekip, kalan 3 maçımızı da iyi bitirerek, Ankaragücü’nü ligde tutacağız. Türkiye Ankaragücü’nü bir kez daha gördü."
MKE Ankaragüçlü oyuncu Bilal Gülden ise, artık tecrübe kazandıklarına dikkat çekerek, "3 haftadır arka arkaya mağlup olmuyoruz. Genç bir takımız ama artık tecrübeli olduk. Dışarıdaki görüntü gerçekten gurur verici bir görüntüydü. Taraftarlarımız ellerinden geleni yaptı biz de karşılığını sahada vermek istiyoruz" dedi.
Genç oyuncu Emre Taşdemir de, taraftarlara teşekkür ederek, "Sahada 10 kişi oynamamıza rağmen taraftarlarımızın desteğiyle 11 kişi oynadık. Takım arkadaşlarımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

BOLUSPOR CEPHESİ
Boluspor Teknik Direktörü Oğuz Çetin ise, 1-0 kaybettikleri mücadeleye yönelik, "Bizim için olmazsa olmaz bir maçtı" dedi.
Play-off hedefini sürdürebilmek açısından Ankara’dan 3 puanla dönmeleri gerektiğine dikkat çeken Çetin, "Bu anlayışla sahaya çıktık ancak Ankaragücü’ne karşı oynamak kolay değil, hepsini tebrik etmek lazım. Çok koşan, mücadele eden, oyunu bırakmayan bir yapıdalar. Ona rağmen tecrübeli oyuncularımızla bu maçın üstesinden gelmemiz gerekiyordu" ifadelerini kullandı.
Sahadan 3 puanla ayrılmanın planlarını yaptıklarını ve bu anlayışla sahaya çıktıklarını ifade eden Çetin, şöyle devam etti:
"Rakibin 10 kişi kalmasıyla birlikte beraberliğe hiçbir şekilde razı olmayacağımız maçtan yenik ayrılmak çok üzücü. Bugün itibariyle ortaya koyduğumuz hedeften uzaklaştık. Başta başkanımız olmak üzere yakın yöneticilerimizle konuşmamız, ’hedef olduğu sürece Boluspor’la olan birlikteliğim devam edecekti’ ama bugün itibariyle bu hedeften uzaklaştık. Benim tek umudum, önümüzdeki senelerde Boluspor, gelecek senelerde çok daha bilinçli şekilde yapılanır, böyle zorlu bir ligde uzun yıllardır özlediği Süper Lig hedefine ulaşır."
Bolusporlu oyuncu Hakan Arslan, ise Play-off’lara gitmek istediklerini ama istedikleri gibi olmadığını belirterek, “Rakip 10 kişi kaldıktan sonra net pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik. Söylenecek bir şey yok. Play-off hedefinden çok uzaklaştık" diye konuştu.
Bolusporlu bir diğer oyuncu Emre Kılınç ise, kazanmak için geldiklerini ama olmadığını ifade ederek, "Ankaragücü 10 kişi kaldıktan sonra çok yüklendik. Mutlaka yenip hedefimizi sürdürmek istiyorduk ama istediğimiz gibi olmadı" dedi.
(İHA)