BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs Taksim'de kutlanacak mı?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Taksim'deki 1 Mayıs kutlamaları hakkında konuştu.

Abone ol

1 Mayıs kutlaması ile ilgili sendika temsilcileri ile görüşen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim alanının yarısının inşaat sahası olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, ''Sendika temsilcileri de ortaya çıkan tabloyu anladı, ortak bir görüşümüz var'' dedi.

Türk-İş ve DİSK, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyor. Ancak hükümet, Taksim'in bu yıl 1 Mayıs için uygun olmadığını söylüyor.

Sorunun çözümü için sendika temsilcileri İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Vali Mutlu, şunları kaydetti:

''Taksim Meydanı'nda devam etmekte olan çalışmalar nedeniyle, fiziki koşulların bu yıl Taksim ile ilgili çok özel bir durumu ortaya çıkarttığını ve bu münasebetle yaşanabilecek tertibe ilişkin bir takım fiziki koşulların sıkıntılarını kendileriyle paylaştık. Bildiğiniz gibi özellikle Tarlabaşı bulvarı ve Halaskargazi bulvarları üzerinde yoğun bir çalışma devam ediyor ve bu çalışmalar sonucunda da Taksim alanının 24 bin metrekarelik alanının 12 bin metrekarelik alanında inşaat çalışmaları devam ediyor.

Yani Taksim alanının şu anda yarısı tamamen inşaat sahası. Bu inşaat sahasının içerisinde de yer yer 30 metreye kadar ulaşan derin bir harfiyat vardır. Bunun gerçekten fiziki koşullar itibariyle ne anlama geldiğini, Taksim Meydanı'nda vuk'u bulacak bu kutlamalarda bunların oluşturacağı handikaplar kendileriyle çok detaylı bir bilgilendirmeyle paylaşıldı. Kendileri de fiziki koşullar konusundaki bu yıl ortaya çıkan tabloyu net olarak algıladıklarını ifade ettiler. Bu konuda ortak bir görüş içerisinde olduğumuzu çok net olarak sizlerle paylaşabilirim. Çalışmaların halen devam ediyor olması nedeniyle 1 Mayıs'ın bu yılki kutlamalarda fiziki koşullarının mutlaka göz önünde bulundurulacağı herkes tarafından ortak bir değerlendirmeyle paylaşılmıştır. Süreci işbirliği içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz. Günün anlamına uygun kutlanması amacımız.''

DİSK BAŞKANI: KONUYU YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ

DİSK Başkanı Kani Beko ise yaptığı açıklamada, ''1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız. Ancak fiziki handikaplar var. Konuyu yeniden görüşeceğiz'' dedi.