BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den askere şok sözler

CHP'li Muharrem İnce komutanlar için bakın nasıl ironik bir göndermede bulundu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamalarını değerlendirirken, "'Başbakan Gazze'ye gitmemeli' diyor. Bu bir danışıklı dövüş. Yani buradan bir kahraman üretmeye çalışacaklar" dedi. İnce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonuna TSK'nın üst yönetiminin katılacağı yönündeki haberlere de değinerek, "Yalova'dan light komutanlara selam söylüyorum" diye konuştu.

Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde CHP'ye katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ı makamında ziyaret etti. Çok sayıda partili ile birlikte belediye hizmet binası önüne gelen İnce'yi Başkan Dağ karşıladı. Daha sonra bina önünde partililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Akil insanları protesto edenlere, '3-5 çapulcu' diyor. Önceden teröristlere '3-5 çapulcu' denirdi. Şimdi teröristlerle pazarlık yapanları protesto edenlere 'çapulcu' deniliyor. Bu, memleketin geldiği noktanın özetidir" dedi.

'GÖKDELENİ YAPAN CHP'Lİ OLSAYDI YERLE BİR ETMİŞTİ'

İstanbul'daki gökdelenler konusuna da değinen İnce, "Başbakan tıraş yapıyor arkadaşlar. Hani biliyorsunuz o caminin siluetini bozan gökdelenle ilgili Başbakan diyor ki: 'Ben ona küstüm, 5 senedir konuşmuyorum.' O gökdeleni diken kişi bir muhalif, CHP'li olsaydı. Başbakan çoktan o gökdeleni yerle bir etmişti. Tıraş yapmasını istemiş, tıraş yapmadığı için ona küsmüş. Bence Başbakan kendisi tıraş yapıyor. Bunun açıklaması budur" diye konuştu.

'DANIŞIKLI DÖVÜŞ'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamasını da değerlendiren İnce, şöyle devam etti:

"Bir ilginç nokta da Amerikan Dışişleri Bakanı'nın açıklaması. 'Başbakan, Gazze'ye gitmemeli' diyor. Bu bir danışıklı dövüş. Yani buradan bir kahraman üretmeye çalışacaklar. Yani büyük ihtimal Başbakan oraya gidecek. Sanki Amerika'yı dinlememiş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. İsrail bizden özür dilemedi. Türkiye İsrail'den özür diledi. Daha önce söylediğim gibi buradaki konu şudur; Başbakan Danimarka'ya gittiğinde ilk işi, dedi ki 'Siyonizm konusunda yanlış anlaşıldım.' NATO tatbikatlarında İsrail'e vetomuz vardı, bunu kaldırdık. OECD üyeliği için vetomuz vardı, bunu kaldırdık. Mavi Marmara'daki baskının biz kasten yapıldığını iddia ediyorduk, Türkiye olarak şimdi onun operasyonel bir kaza olduğunu kabul ettik. Yani özür dileyen Türkiye'dir. O 'one minute' hikâyesinde olduğu gibi, şimdi de Amerikan Dışişleri Bakanı Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek isterken İsrail üzerinden, İran'a bir takım yaptırımlar uygulanmak istenirken, yeni bir kahraman üretmeye çalışıyorlar. 'Bak helal olsun Tayyip Erdoğan'a. Amerika Dışişleri Bakanı'nı bile dinlemedi, Gazze'ye gitti' diye. Onda o kadar yürek yok. Bu büyük bir ihtimalle danışıklı dövüştür. Bu İran'ı hizaya getirmek için yeni bir kahramanın üretilmesidir. Milletimizin bunlara dikkatli davranması gerektiğini düşünüyorum."

'LİGHT KOMUTANLARA SELAM'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonuna TSK'nın üst yönetiminin katılacağı yönündeki haberlere de değinen İnce şunları söyledi:

"Yalova'dan light komutanlara ve NATO paşalarına selam söylüyorum. Biliyorsunuz bizim iki tip paşamız var artık. Bir Türk ordusunun paşaları vardı, bir de NATO paşaları var. Ben NATO paşalarına selam söylüyorum. 23 Nisan'da milli irade tutukludur. 23 Nisan 1920'de kuruldu o Türkiye Büyük Millet Meclisi ama, milletin seçtiği milletvekilleri bugün Silivri'de tutukludur. Eksik milli irade, eksik demokrasi, tutuklu demokrasi vardır. Tayyip Erdoğan'ın ileri demokrasisi işte böyle bir şeydir."