BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklıklar normallerin üstünde!

Türkiye pastırma yazı denilen kış öncesi son sıcaklıkları yaşamaya başladı.

Abone ol

Türkiye'nin doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin'in kıyı ilçeleri, Van ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'ni doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin'in kıyı ilçeleri, Van ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklık iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

-SİS UYARISI-

Bugün sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma gibi azalma gibi yaşanacak olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (20)

ANKARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (20)

İZMİR: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (23)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (27)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık olacak. (26)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (18)

ERZURUM : Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (12)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (22)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık olacak.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Tunceli ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Erzurum'un güney ve doğu ilçeleri ile Kars ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.