BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.396,00
HABER /  DÜNYA

HDP 1. Olağanüstü Kongresi başladı

Yerel seçimlere batı illerinde girecek olan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 1. Olağanüstü Kongresi başladı. <br/>Yerel seçimlere doğu...

Abone ol

Yerel seçimlere batı illerinde girecek olan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 1. Olağanüstü Kongresi başladı.
Yerel seçimlere doğu illerinde BDP, batı illerinde de HDP adı altında girilmesi kararının ardından Halkların Demokratik Partisi, olağanüstü toplanma kararı almıştı. HDP 1. Olağanüstü Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Kongreye, milletvekilleri Hasip Kaplan, Adil Zozani, Sırrı Sakık, Gülten Kışanak, Mülkiye Birtane, Pervin Buldan, Ayla Akat Ata, Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkcü, CHP’li Nihat Matkap, sanatçılar Ferhat Tunç, Suavi ile çeşitli illerden gelen vatandaşlar katıldı. ODTÜ’lü öğrencilerin de katıldığı kongrede, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı. Türkçe ve Kürtçe şarkıların çalındığı salonda, Abdullah Öcalan bayraklarının açılması ve Öcalan lehine sloganlar atılması dikkat çekti. Bu arada, Ayla Akat Ata ve Pervin Buldan, kongreye yöresel kıyafetleriyle geldi. Bazı vatandaşların da kongreye yöresel kıyafetlerle geldiği görüldü.
“Umuda Yolculuk” adıyla dün Ankara’da toplanan Halkların Demokratik Kongresi 3. Genel Kurulu’nda karar altına alınan önümüzdeki döneme ilişkin politikalar ve yerel seçimlerde izlenecek yol, HDP 1. Olağanüstü Kongresi’nde onaya sunulacak ve resmileştirilecek.
Yerel seçimlere de start verilecek kongrede ayrıca, eşbaşkanlar ve parti meclis üyeleri belirlenecek. Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in yeni eş genel başkanlar olması bekleniyor.
Öte yandan, HDP’ye geçmek için BDP’den istifa eden Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ile Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in ise partiye katılımlarını kongre sonrası Meclis Başkanlığı’na bildirmeleri bekleniyor. Böylece HDP, Meclis çatısı altında temsil edilen beşinci parti olacak.
(İHA)