BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.403,41
HABER /  DÜNYA

Seçimler için istifa etmeye gerek yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), partilerin belde başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin, Mart 2014 seçimlerinde aday olmak için gör...

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), partilerin belde başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin, Mart 2014 seçimlerinde aday olmak için görevlerinden istifa etmelerine gerek olmadığına karar verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak, Mart 2014 yerel seçimleri için “Adaylık başvurusu yapmak için istifası gerekenler sayılırken, ’Siyasi partilerin il, ilçe ve belde yönetim kurulları başkan ve üyeleri’nin zikredildiğini, anılan karara dayanak teşkil eden 2839 sayılı kanunun 18. maddesinde ise, ‘Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri’nin istifası gerektiğinin belirtildiğini, belde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin istifasından bahsedilmediğini, söz konusu düzenleme karşısında siyasi partilerin belde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin istifaları konusunun yeniden incelenmesi gerektiğini” bildirdi.
Yüksek Seçim Kurulu ise, talep üzerine aldığı kararda, 2839 sayılı kanunun 18. maddesinde belde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin görevlerinden ayrılma zorunluluğu düzenlenmediğini aktararak, seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunmaya ilişkin hakkın ancak kanunla sınırlandırılabilecek olması karşısında, ‘belde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin’, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde, aday olabilmek için görevlerinden çekilmelerine gerek olmadığına karar verdi.
(İHA)