BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Sezen Aksu'ya muhtar sahip çıktı!

Referandumda 'evet' diyeceği için memleketi İzmir'de de 'mahalle' baskısı altına alınan sanatçıya muhtar sahip çıktı.

Abone ol

CHP'li kadınlar, referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan ünlü sanatçının ismini taşıyan tabelanın 145 sokaktan kaldırılmasını istiyor. Konak ilçesinde, adının verildiği sokaktan bile ismi kaldırılmak isteniyor.

İlve Yücesoy isimli bir avukat, anayasa değişikliğine 'evet' diyen Sezen Aksu'nun isminin kaldırılması için mahallede imza toplayıp Konak Belediyesi'ne başvuracağını açıklamıştı. Zaman'dan Mustafa Yüksel'in haberine göre Yücesoy, mahalledeki CHP'li kadınların desteğini alarak imzaları tamamladı.

MUHTAR KARŞI ÇIKTI

Bu girişime, Çankaya Mahallesi Muhtarı Metin Bekar karşı çıktı. "Herkes hürdür, fikrini açıklayabilir." diyen Muhtar Metin Bekar, kendisinin de referandumda 'evet' diyeceğini ifade ederek, "Sezen Aksu 'evet' dediyse ne olmuş?" tepkisini gösterdi. Sezen Aksu'nun babası Sami Yıldırım'ın evinin bulunduğu '145 Sokak'ın ismi, sembolik olarak 'Sezen Aksu Sokağı' olarak geçiyor. 'Hayır'ı savunan kitle ise bu sembolik tabelanın bile kaldırılması için 'sembolik' bir kampanya düzenliyor.

Mahallenin muhtarı Bekar da tam tersi bir hazırlık içerisinde. Bekar, referandumdan sonra Konak Belediyesi'ne başvuruda bulunacağını açıkladı. Resmî kayıtlarda sokağın isminin '145 Sokak' olarak geçtiğini kaydeden muhtar, "Sokağa resmen Sezen Aksu isminin verilmesini isteyeceğim." diye konuştu. Sokakta yaşayanların pek çoğunun da Sezen Aksu'nun çocukluğunu bildiğini aktardı.