BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.400,31
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den türban çıkışı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP ile AK Parti'nin türban çözümü için biraraya gelmelerini uzaktan seyredeceklerini söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP ile CHP ile bir araya gelip, gelecekte bir projeleri varsa, bunu başörtüsünden başlatırlarsa, MHP kendilerini uzaktan seyreder ve üzerine düşen bir görev de doğarsa yerine getirir" dedi.

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, türban konusunun çözümü konusunda size bir çağrıda bulundu. Bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki bir soruyu yanıtlarken, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda inandırıcılığının kalmadığını savundu.

Bahçeli, şunları kaydetti: "MHP, iptal edilen ile ihmal gösteren unsurlar arasındaki gelişmeyi yakından takip ediyor ve görünmeyen kuyudan su içmeme gibi bir hassasiyeti ortaya koyuyor. O değişiklikten sonra ilk suçlanan parti biz olduk. Anayasa Mahkemesine gidenleri suçlamak yerine, başka Amerika'dan gelen ses, AKP'den yükselen bir tekrar ile 'acaba MHP bizi tuzağa mı düşürdü' diye bir kaygıları olmuştu. AKP'ye tekrar böyle bir kaygıyı yaşatmak istemiyoruz. AKP ile CHP ile bir araya gelip, gelecekte bir projeleri varsa, bunu başörtüsünden başlatırlarsa, MHP kendilerini uzaktan seyreder ve üzerine düşen bir görev de doğarsa yerine getirir."

Bahçeli, "Oyların çalınabileceği ya da sandıklara müdahale olabileceği yönünde bir hassasiyetinizi dile getirdiniz. Bu yönde teşkilatınıza yönelik bir ihbar oldu mu? MHP buna karşı bir önlem aldı mı?" sorusuna, "Biz kendimiz gerekli tedbiri alıyoruz ve boşa konuşmayı da sevmeyiz. Söylediklerimi dikkatle dinleyiniz" yanıtını verdi.